Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Alla Pugačova. Viņu neviens nepanāks!

Padomju estrādes leģenda Alla Borisovna Pugačova svin 60 gadu jubileju

Šodien Alla Pugačova saņems apsveikumus koncertā Daudz laimes dzimšanas dienā, Alla!, kas notiks Maskavas sporta pilī Lužņiki. Sveicēju vidū būs arī otrā visu laiku populārākā padomju estrādes dīva Sofija Rotaru, kura 60 gadu jubileju svinēja pirms diviem gadiem, bet ne tik vērienīgi. Gaidāms, ka Alla Borisovna un Sofija Mihailovna šovakar atskaņos skandalozā dueta t.A.T.u. hitu Nas ne dogoņat (Pugačovas un Rotaru ierakstītā kaverversija jau ceļo internetā). "Mūs nepanāks, mūs nepanāks/Viņiem neaizsniegt zvaigznes ar rokām!" dziedās divas leģendas. Tā varētu būt svinību nagla!

Īsi pirms jubilejas A.Pugačova oficiāli paziņoja, ka dosies atvadu turnejā. "Lūk, divi galvenie iemesli. Pirmais — veselība vairs neļauj man braukāt šurp turp. Otrais — pēc virknes operāciju, kuras man vajadzēja pārciest, mana balss ir nosēdusies un vairs nevar izteikt tās emocijas un intonācijas, kuras es vēlētos izteikt," māksliniece teica divu stundu garajā preses konferencē, kas tiešraidē un pēc tam atkārtojumā tika pārraidīta Krievijas valsts kanāla Rossija/KTV planēta ēterā. Šī preses konference kļuva par pēdējo gadu spilgtāko Allas Pugačovas uzstāšanos, kurā viņa pārliecinoši demonstrēja gan humora izjūtu, gan pašcieņu, gan asumu, gan veselo saprātu, gan lirismu, gan spēju improvizēt — visas tās īpašības, kas tik sen vairs nav jūtamas viņas mūzikā.

Pēdējos divdesmit gados par Allas Pugačovas firmas zīmi kļuva skandāls. Aizraušanās ar plastiskajām operācijām (kas viņai gandrīz maksājusi dzīvību), viņas kičīgie tērpi un grūti definējamās attiecības ar vīriešiem (Filips Kirkorovs, Maksims Galkins; kurš nākamais?) — ar mūziku tam nav nekāda sakara. Viņas dziesmas kļūst primitīvākas, viņas jaunais repertuārs ir nepiedodami vājš. Krievu kritiķi pat uzskata, ka tā ir nodevība: Alla Pugačova ir "nodevusi" pati savu muzikālo pagātni, savu 70.gadu beigu un 80.gadu sākuma daiļradi.

Alla draudzējusies ar grupas ABBA dalībniekiem (Zviedrijā ierakstīts viņas vienīgais albums angļu valodā Alla Pugacheva in Stockholm, 1985) un ietekmīgo Vācijas rokmūziķi Udo Lindenbergu (viņi izdevuši konceptuālo albumu Pesņi vmesto pisem/Dziesmas vēstuļu vietā, 1988). Jau 80.gadu vidū viņas dziesmās ieskanējās reps — tolaik, protams, neviens vēl nenojauta, ka ritmiska melodeklamācija ir reps. Pat bargais kritiķis Artemijs Troickis kādreiz teica: krievu/padomju popmūzikā ir tikai divas sievietes, kuras būtu pelnījušas starptautisko slavu, — Alla Pugačova un Žanna Aguzarova.

Pagājušonedēļ Kremlī dziedātāja sniedza trīs koncertus Sapņi par mīlestību. Ar šo šovu gada laikā viņa pabūs bijušajās PSRS republikās, kā arī Vācijā un ASV. Baltijā Alla Borisovna ar atvadu koncertiem ieradīsies rudenī. Vasarā viņa kā vienmēr viesosies konkursā Jaunais vilnis. Atzīmējot estrādes ikonas jubileju, kanāls PBK šodien plkst.23 rādīs filmu Alla Pugačova. Portrets, savukārt KTV planēta plkst.20.35 piedāvās dziedātājas jubilejas koncertu Sapņi par mīlestību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja