Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Anglikāņu baznīcā uzstāsies argentīniešu ģitārists Patrisio Ceoli

Pašlaik Vācijā dzīvojošs argentīniešu ģitārists Patrisio Ceoli (Patricio Zeoli) muzicēs koncertā Anglikāņu baznīcā 27. oktobrī plkst13. Programmā ir 19.gadsimta sākumā komponēta mūzika ģitārai solo, koncertā skanēs 1828. gadā būvētas ģitāras kopija. Ieeja koncertā ir par ziedojumiem, informē rīkotāju pārstāvji.

Patrisio Ceoli dzimis Argentīnā, izaudzis Īrijā un tagad dzīvo Vācijā. Dzīves pieredze šajās dažādajās valstīs ir būtiski ietekmējusi mūziķa māksliniecisko domāšanu. Mūziku un ģitārspēli viņš mācījies Hāgas Karaliskajā mūzikas konservatorijā Nīderlandē, pēc tam izstudējis Mākslu universitātē Berlīnē, ko absolvējis 1978. gadā. Pēc tam, lai  papildinātos ģitārspēles meistarībā, viņš devies uz Urugvaju.

Līdztekus klasiskās un mūsdienu mūzikas studijām Patrisio Ceoli daudzu gadu gaitā apceļojis Dienvidameriku, iedziļinoties Argentīnas folklorā un tradicionālajā kultūrā, tā kļūstot par augstu vērtētu Latīņamerikas mūzikas instrumentu vēstures un attīstības speciālistu. "Instrumentus, ģitāras priekštečus Spānijā pirmie ieveda moru iebrucēji 6. gadsimtā, savukārt mūsdienu ģitāra ar koka korpusu un sešām stīgām  pazīstama pēdējos 200 gadus. Šo "moderno ģitāru" 18. gadsimtā savās darbnīcās izgatavoja itāļu meistari, un drīz vien parādījās arī šī jaunā mūzikas instrumenta izpildītāji un komponisti," ģitāras vēsturi īsumā ieskicē pats Ceoli. 

Patrisio Ceoli mācījis klasiskās ģitāras spēli daudzās mācību iestādēs, ieskaitot Berlīnes Mākslu universitāti un Hansa Eislera Mūzikas augstskolu, kā arī Tartu universitāti Igaunijā. Viņš piedalījies daudzos starptautiskos ģitārmūzikas semināros, festivālos u.c. pasākumos, bet kā solists aktīvi koncertē Eiropā, ASV, Dienvidamerikā un Japānā. Mūziķis pazīstams arī kā baroka ansambļa " Ls Ympossibles" dalībnieks Freiburgā, Vācijā. Patrisio Ceoli repertuāra īpašas uzmanības fokusā patlaban ir Latīņamerikas mūsdienu mūzika un foklora ģitārai laikā no 1800 līdz 1850. gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja