Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar balsu enerģiju pret ziemas miegu

Klāt ikgadējais, nu jau septītais Rīgas A Cappella festivāls, kurš mums rāda a cappella dziedāšanas tradīciju kā mūsdienīgu un ļoti interesantu mākslas veidu, veidojot jaunu identitāti vokālās mūzikas kustībai Latvijā. Festivāls no 17. līdz 20. oktobrim piedāvās gan pasaules meistaru, gan mūsu jauno talantu sniegumu.

Izceļot a cappella žanra daudzveidību, piedāvājumā ir dažādu laiku un stilu mūzika. Festivāla gaitā norisināsies arī vairāki pop-up a cappella koncerti, nelielās koncertvietās tuvinot māksliniekus klausītājiem un tādējādi radot īpaši tuvu klātbūtnes un notikuma sajūtu. Daudzu lielisku mākslinieku dalība arī šoruden gaidāma festivāla lielkoncertā.

Festivāla atklāšanas koncertā 17. oktobrī Rīgas Lutera baznīcā uzstāsies vokālā grupa Didgori no Gruzijas. Nosaukums Didgori godina vēsturisko cīņu 1121. gadā, kas palīdzēja apvienot Gruziju un izveidot tās tradicionālās kultūras pamatus. Vokālā grupa Didgori dibināta 2004. gadā, lai pētītu un apgūtu tradicionālo gruzīnu dziedāšanas manieri, izzinātu un turpinātu Gruzijas folkloras tradīcijas. Gruzīnu dziedoņi ir bieži viesi televīzijas un radio pārraidēs, uzstājas nozīmīgos mūzikas festivālos. Vienpadsmit vīri koncertā Rīgā izpildīs gruzīnu tradicionālos un garīgos dziedājumus. "Ar grupas Didgori koncertu vēlamies parādīt unikālo gruzīnu dziedāšanas manieri un Gruzijas mūziku Latvijā," stāsta festivāla izveidotājs un producents, koru diriģents Guntis Cimiņš. Gruzīnu koncertā piedalīsies arī viena no pašlaik labākajām un interesantākajām Latvijas vokālajām grupām Ēra – sešas jaunas, ļoti atraktīvas mūziķes. Didgori un Ēra kopā koncertēs arī Siguldas Devonā 18. oktobrī plkst. 19.00.

Festivāla kulminācijas koncertā Insomnia: Sākums koncertzālē Palladium 19. oktobrī plkst. 19.00 skanēs gan pazīstamas latviešu, gan ārzemju autoru kompozīcijas džeza, popa un gospeļa aranžijās. Vakara centrs būs jaunā, enerģiskā vokālā grupa Insomnia (latviski – Bezmiegs), kurā līdz ar tās dibinātājiem Robertu Memmēnu un Gustavu Melbārdi muzicē vēl astoņi jaunieši, kuri ikdienā profesionāli apgūst džezu un populāro mūziku. Viņi vēlas un spēj, izmantojot a cappella un citus žanrus, izveidot ko jaunu, nebijušu. To apliecina arī iegūtā 2. vieta Moscow Spring A Cappella Festival, kas šāgada maijā pulcēja vairāk nekā 200 grupu no 45 valstīm. (Savā kategorijā Insomnia sacentās ar 65 grupām.) 19. oktobra koncertā muzicēs arī Insomnia viesi – Aminata, Jānis Stībelis, RDKS gospeļu koris un vokālā grupa The Garden. Pazīstami kori, ansambļi, solisti un viesmākslinieki uzstāsies diriģenta un komponista Ārija Šķepasta autorkoncertā Mazajā ģildē 20. oktobrī plkst. 16.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja