Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Artura Maskata jaundarbs sajūsmina Bostonas klausītājus

21. novembrī Bostonas koncertzālē notika komponista Artura Maskata simfoniskā jaundarba My River runs to thee... pirmatskaņojums. Jaundarbu atskaņoja Bostonas simfoniskais orķestris diriģenta Andra Nelsona vadībā. Koncertu translēja Bostonas Radio, informēja Latvijas koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Artura Maskata jaundarba atskaņojums notika Bostonas 2600 vietu lielajā zālē, kuru daudzi dēvē par labāko simfonisko zāli visā ASV. Koncerta programmā līdztekus Artura Maskata jaundarbam izskanēja arī Pētera Čaikovska, Dmitrija Šostakoviča un Gaļinas Grigorjevas mūzika.

Kopumā ASV paredzēti četri koncerti, kuros saknēs Artura Maskata jaundarbs. "Trīs jau notikušajos koncertos," stāsta Arturs Maskats, "publika skaņdarbu uzņēma ārkārtīgi atsaucīgi, un Andris to diriģēja ar satricinošu emocionalitāti. Ceturtais koncerts ar šo skaņdarbu notiks 26. novembrī. Mēģinājumu procesā man izveidojās fantastisks kontakts ar orķestra mūziķiem - viņi bija ļoti atsaucīgi, iedvesmojoši un teica man daudz labu vārdu, spēlēja absolūti izcili."

Arturs Maskats: "Šis mans jaundarbs ir divu izcilu orķestru - Bostonas simfoniskā orķestra un Leipcigas Gewandhaus simfoniskā orķestra - kopējs pasūtījums. Šī pasūtījuma iniciators ir abu orķestru mākslinieciskais vadītājs Andris Nelsons - viens no visizcilākajiem diriģentiem pasaulē. Mana jaunā skaņdarba nosaukums My River runs to thee... ņemts no izcilās amerikāņu dzejnieces Emīlijas Dikinsones (Emily Dickinson) dzejas rindas, un vārds “upe” šeit nozīmētu Dzīvību, Brīvību, noteikti arī Mīlestību. Katrā ziņā kaut ko tādu, kas mums dots no augšas un kas vada mūsu dzīvi. Dikinsones dzeja ir piepildīta ar dažādu simbolu nozīmēm un juteklisku skaistumu. Darbu veltīju nesen aizgājušā Andreja Žagara piemiņai, kurš bija arī Andra Nelsona tuvs draugs, un kuru Andris sauc par vienu no saviem mentoriem."

Pozitīvas un darbu cildinošas recenzijas publicēja laikraksti  Boston Globe un Boston Classical Review.

Artura Maskata darba My River runs to thee... atskaņojumi plānoti 2020. gada maijā Leipcigā ar pasaulslaveno Leipcigas Gewandhaus simfonisko orķestri.

 

   

 

Top komentāri

Sevi slavē IKVIENS.
S
Nav tāds piedzimis, kas SEVI neslavētu. Arī Čikatilo sevi slavēja.
Re, re
R
Pats autoriņš sevi slavē! Tad jau būs ticēt uz vārda!!! DDD
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja