Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atkal uz skatuves kāps grupa Sīpoli un Mārtiņš Brauns

Piektdien, 14.novembrī, plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā sāksies leģendārās rokgrupas "Sīpoli" koncerts. Savukārt Rīgā šī pati koncertprogramma skanēs 18.novembrī Dailes teātrī. 

Tajā uzstāsies Mārtiņš Brauns, Niks Matvejevs, Aivars Gudrais, Ivars Baltruns, Juris Helvigs, Tālis Gžibovskis, Zane Gudrā, Indra Klimoviča un Ieva Sutugova, savukārt par skaņu režiju rūpēsies Guntis Veisbergs. Koncertprogrammā skanēs fragmenti no cikliem "Sirano de Beržeraks" ar J. Petera vārdiem, "Mauglis" un "Blūzi", cikli "Mēness poēma" ar M.Zālītes vārdiem, "Alberts", kā arī dziesmu cikls ar O.Vācieša vārdiem un daudzas citas skaistas un skanīgas dziesmas "Sīpolu" izpildījumā.

Stāstot par gaidāmo koncertu, "Sīpolu" dalībnieki atzīst, ka grupā nav zvaigžņu un TV šovu dalībnieku, mūziķi neprot dejot, prot tikai spēlēt un dziedāt, dažreiz kļūstot pat tik kodīgi, ka, gluži tāpat kā viņu vārdā nosauktais dārzenis, spēj izsaukt reakciju asaru dziedzeros.

Šogad aprit 33 gadi kopš grupas dibināšanas un 20 gadi pēc grupas radošās darbības pārtraukšanas. "Sīpoli" atkal apvienojušies, lai visiem atbalstītājiem dāvinātu muzikālu sveicienu pašā Latvijas 90.dzimšanas dienas svinību priekšvakarā.

Grupas "Sīpoli" radošās darbības vēsture aizsākās 1975.gadā Viļņa Šmīdberga vadībā, drīz vien kolektīvam pievienojās Niks Matvejevs, vēlāk – Mārtiņš Brauns, kura vadībā "Sīpoli" izveidojās par vienu no visu laiku labākajām latviešu rokgrupām. Viens no pirmajiem Mārtiņa Brauna radošajiem sasniegumiem bija blūzu programma ar Lengstona Hjūza vārdiem, pēc tam radīts cikls ar Plūdoņa dzeju. Jāpiebilst, ka Mārtiņš Brauns komponējis mūziku aptuveni 50 dažādām teātru izrādēm un gandrīz tikpat daudz kinofilmām. 1989.gadā tapusi mūzika Valmieras teātra izrādei "Daugava".

Grupas "Sīpoli" koncertu organizē SIA "Koncertmeistars", biļetes  uz koncertu Valmierā iepriekšpārdošanā var iegādāties Valmieras Kultūras centra kasē, savukārt uz koncertu Rīgā - Biļešu paradīzes kasēs. .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja