Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Britu padomes konkursā IYME uzvar Gustavo menedžere Inese Saulāja

Par Britu padomes starptautiskā konkursa International Young Music Entrepreneur (IYME) award 2011 uzvarētāju ir kļuvusi Inese Saulāja, “Izdevniecības MicRec” autortiesību menedžere un hip-hop zvaigznes Gustavo menedžere, informēja Britu padomes pārstāve Inga Oliņa. Kā atzinis žūrijas dalībnieks Ģirts Majors, koncertaģentūras un festivāla Positivus direktors, “šāds konkurss satricina industriju, atlasa pērles, izaicina un liek aizdomāties par tās spelētājiem.

Savukārt katram finālistam ir vērtīgi izvērtēt gan padarīto, gan padomāt par nākotnes redzējumu plašākā mūzikas industrijas kontekstā.”Balvā I.Saulāja iegūst iespēju jau šī gada 11. maijā doties 8 dienu ilgā pieredzes apmaiņas braucienā uz Lielbritāniju, lai tiktos ar mūzikas nozares profesionāļiem. Tāpat uzvarētājai būs iespēja dibināt kontaktus ne tikai ar Lielbritānijas ekspertiem, bet arī ar citu valstu uzvarētājiem (Brazīlijas, Kolumbijas, Dānijas, Indijas, Indonēzijas, Meksikas, Polijas un Krievijas) un kopīgi piedalīties The Great Escape (http://escapegreat.com/) konferencē un festivālā, kas ir viens no lielākajiem starptautiskajiem “Showcase” tipa festivāliem un kalpojis par atspēriena punktu daudzām nu jau pasaules slavenām grupām un māksliniekiem.  Kā otro labāko kandidātu žūrija novērtēja Līvu Pētersoni, grupas “Instrumenti” menedžeri, bet godpilnajā trešajā vietā ierindojās dziedātāja un uzņēmēja Linda Leen, aiz sevis atstājot Daci Volfu, “I love you records” pārstāvei bet piektajā vietā ierindojās Miks Magone, nevalstiskās organizācijas “SKYR” vadītājs.

Finālā piedalījās Dace Volfa (www.iloveyou.lv), Inese Saulāja (www.micrecmusic.lv), Kristaps Puķītis (http://youtube.com/dirtydeallv), Linda Lezdiņa (www.lindaleen.com), Līva Pētersone (www.instrumenti.in), Marts Slidniks (www.fonofest.com) un Ričards Čerenkovs (www.ensemblyline.com).

Finālistus vērtēja žūrija: Guna Zučika (Prāta Vētra starptautisko attiecību menedžere), Ģirts Majors (Koncertu aģentūras Positivus vadītājs), Kārlis Lācis (komponisits un producents), Gatis Mūrnieks (DDB Latvia raodšais direktors), Arnis Sauka (Rīgas Ekonomikas augstskolas Uzņēmējdarbības pasniedzējs), Mārtiņš Dambis (digitālās aģentūras CUBE rīkotājdirektors), Jegors Jerohomovičs (laikraksta Diena mūzikas žurnālists), kā arī Britu padomes vadītāja Dace Melbārde un Young Creative Entrepreneurs programmas vadītāja Maija Ūdre. 


Maija Ūdre: ”Visi finālisti bija ļoti profesionāli un demonstrēja spēcīgu uzņēmējdarbības un radošo potenciālu. Turklāt viņi bija ļoti dažādi, kas žūrijas darbu darīja sarežģītu. Uzvarētāja Inese Saulāja patīkami pārsteidza gan ar savu līdzšinējo plašo pieredzi mūzikas industrijā, īpaši izrādot iniciatīvu autortiesību jautājumu risināšanā, gan arī kā mūziķa Gustavo menedžere, liekot lietā radošus un netradicionālus mārketinga komunikāciju risinājumus. Inesei bija arī ļoti konkrēti plāni, ko viņa vēlētos iegūt no Lielbritānijas mūzikas industrijas brauciena un kāds būtu viņas kā uzvarētājas pienesums Latvijas mūzikas menedžeriem un procesu vadītājiem, daloties ar Lielbritānijā uzkrāto pieredzi.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja