Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dzintaros notiks grupas Romiros koncerts

Šovakar Dzintaros notiek grupas Romiros koncerts Magia del Ritmo

Uz flamenko viļņa

Dažkārt par Latvijas Gipsy Kings dēvētās grupas koncerts 3.jūlija vakarā Dzintaru koncertzālē būs īpašs — publika tiek aicināta gan dejot, gan dziedāt kopā ar grupu. Ziemeļnieciskie latvieši šajā vasaras vakarā varētu ļauties labi pazīstamajām temperamentīgajām latino, spāņu un flamenko stila melodijām Volade, Granada, Besame mucho, La Bambai u.c. Par to pārliecināta ir arī koncerta organizatore un idejas autore — koncertapvienības Solo vadītāja un dziedātāja Rudīte Ruško. "Meitenes, sargiet savus puišus!" viņa smaidot brīdina un stāsta, ka koncertā bez grupas Romiros piedalīsies divi perkusionisti un horeogrāfes Ievas Čačas vadītās dejotājas — piecpadsmit skaistas meitenes. Viņas ne tikai dejos uz skatuves, bet kādā brīdī dosies publikā, lai aicinātu skatītājus pievienoties flamenko deju solim.

Ideja par šādu brīvā stila pasākumu Rudītei Ruško radusies jau pērngad, kad grupa Romiros par godu savai desmitajai jubilejai rīkoja vērienīgu koncertu Dzintaru koncertzālē. "Jau toreiz secināju, ka pie šādas mūzikas nosēdēt nevar, jo tā vien gribas lēkt kājās un sākt dejot!" Tādēļ nolemts izmantot dubultiemeslu — Rudītes vadītā koncertapvienība šogad svin piekto jubileju, un interesantas sakritības dēļ tieši 3.jūlija vakarā aprit vienpa­dsmit gadu, kopš Romiros pirmoreiz kāpa uz skatuves, lai spēlētu savu koncertu. "Protams, mēs vairāk esam pazīstami ar klasiskās mūzikas pasākumiem un operešu uzvedumiem, piemēram, Štrausa opereti Sikspārnis, kuru šovasar varēs noskatīties vairākās Latvijas pilsētās," Rudīte Ruško skaidro un atzīst, ka koncertapvienības jubileju gribējies nosvinēt drusku trakulīgāk. Turklāt, viņasprāt, flamenko stila mūziku arī varot uzskatīt par klasiku, tikai mazliet citā formātā. "Par torti ar sešpadsmit svecītēm mēs vēl domājam," Rudīte Ruško smejas un piebilst — jubileja esot jānosvin godam. Starp citu, nav nekāds brīnums, ka Romiros jubileju svin kopā ar Rudītes Ruško vadīto koncertapvienību — mūziķi sadraudzējušies jau pirms vairākiem gadiem, kad tika rīkots labdarbības koncerts O, sole mio, kurā savāktos līdzekļus ziedoja bērnunamu audzēkņiem. Daži no viņiem uzaicināti arī uz šāvakara koncertu.

Kādu apģērbu Rudīte Ruško ieteiktu vilkt tiem, kas nolēmuši šovakar ļauties spāņu un latinos ritmiem? "Garus, puķainus, kuplus svārkus un dejošanai piemērotus apavus!" viņa smejas un uzsver — vīriešiem nāksies pieskaņoties dāmām. Galu galā varot taču reiz uzvilkt spilgtāku kreklu. Dāmas aicinātas izmantot arī citus spāniskus aksesuārus: plecu lakatus un vēdekļus. Vietas dejošanai arī netrūkšot — dejotāju vajadzībām tiks atbrīvota skatuves priekšpuse.

***

Koncerts

Grupas Romiros koncerts Magia del Ritmo


Dzintaru koncertzālē

3.VII plkst.20.00 Biļete — Ls 10—20, Biļešu serviss

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja