Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Dzintaru koncertzālē turpināsies koncertcikls Brīvdienu mūzika

Dzintaru koncertzālē 29. septembrī atsāksies demokrātiskais Brīvdienu mūzikas cikls, kurā klausītājiem tiks dota iespēja baudīt izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā un caur sarunām tuvāk iepazīties ar māksliniekiem. Koncertu vadītāja lomā iejutīsies un ar mūziķiem sarunāsies atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols

Četros koncertos no 29. septembra līdz 1. decembrim uzstāsies grupa Tautumeitas, dziedātājas Aleksandra Špicberga, Katrīna Paula Felsberga, Aija Veismane, arfiste Elizabete Lāce, sitaminstrumentālists Guntars Freibergs, aktieris Gundars Āboliņš, pianiste Agnese Egliņa un citi mākslinieki.

29. septembrī plkst. 14.00 dienas koncertā būs iespēja dzirdēt etno-pop mūzikas grupu Tautumeitas. Savā mūzikā viņas izmanto latviešu tautasdziesmu melodijas un tekstus, veido spēcīgas harmonijas un sakausē tās ar mūsdienīgiem bītiem un skaņām, veidojot maģisku un spēcīgu jaunu latvisko skanējumu. Grupa ir arī radoša ar savu vizuālo tēlu – viņu tērpi un kroņi atspoguļo to, cik tuvs patiesībā ir “tradicionālais” un “futūristiskais”. Viņu izskats ir kosmisks, tomēr reizē arī autentisks, spēcīgs un sievišķīgs. Tautumeitas pēdējos gados sajūsminājušas klausītājus arī pasaulē, tostarp prestižajā Glastonberijas festivālā.

13. oktobrī plkst. 14.00 ar programmu Mūzika balsij un ģitārai uzstāsies dziedātāja Aleksandra Špicberga un ģitārists Vladimirs Kudrins. Duets kopā muzicē jau kopš 2015. gada. Mūziķu repertuārā ir gan tautā iemīļotas latviešu autoru melodijas, gan spilgti akadēmiskās mūzikas paraugi. Īpaši tuvas duetam ir Imanta Kalniņa dziesmas un spāņu mūzika.

Aleksandra Špicberga ir spilgta un daudzpusīga dziedātāja, kurai vienlīdz tuva ir kā akadēmiskā, tā baznīcas un tautas mūzika. Aktīvi koncertē, sadarbojoties ar dažādu žanru izpildītājmāksliniekiem. Izdoti trīs soloalbumi. Augstu skatītāju un mūzikas kritiķu vērtējumu guvis Aleksandras sniegums koncertuzvedumos Nestāstot un Laiks. Tu. Lūgšana. Aleksandra ir absolvējusi Rīgas Doma Kora skolu un šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā profesora Andra Veismaņa kora diriģēšanas klasē.

Ģitārists Vladimirs Kudrins absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju pie prof. Juļusa Kurauska. 2024. gadā ieguvis maģistra grādu Klaipēdas Mūzikas akadēmijā. Viņš organizējis Jūrmalas ģitāristu festivālu 2017, kā arī izdevis nošu grāmatu Pirmā burtnīca. Imants Kalniņš. Līdzās aktīvai koncertdarbībai Vladimiram ir vairāk nekā 10 gadu pedagoģiskā pieredze. Viņš strādā par ģitārspēles pasniedzēju Jūrmalas Mūzikas vidusskolā un Daugavpils universitātē.

17. novembrī izskanēs dzejas un mūzikas programma Upei pāri. Ziedonis un Vācietis, kas jau ieguvusi publikas un kritiķu atsaucību vairākos koncertos Latvijā.

Programmā Upei pāri. Ziedonis un Vācietis dažādos laikos tapusi dižo latviešu literātu iedvesmota mūzika savijas ar lielmeistaru dzejas vārsmām, sirsnīgiem  atmiņu stāstiem un saistošiem fragmentiem no viņu reiz rakstītām vēstulēm. Komponisti Pēteris Vasks, Jēkabs Jančevskis, Romualds Kalsons, Pēteris Plakidis, Pauls Dambis, Imants Zemzaris, Kārlis Lācis un Arturs Maskats, kuri atšķirīgos laikos un katrs savā mūzikas valodā ieauduši Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša vārdus vārdus. 

Uz vienas skatuves satiksies izcilais latviešu aktieris Gundars Āboliņš un Katrīna Paula Felsberga, kas pelnīti uzskatāma par vienu no  daudzsološākajām savas paaudzes dziedātājām, un Lielās mūzikas balvas laureāti – izcilais sitaminstrumentālists Guntars Freibergs  un temperamentīgā pianiste Agnese Egliņa.

1.decembrī uzstāsies šarmants dāmu duets – soprāns Aija Veismane un arfiste Elizabete Lāce ar koncertu Skaņu dārzs. Programma piedāvā Rietumeiropas 20. gadsimta pirmās puses mūziku un latviešu komponistu daiļradi, kas aptverta gaiši dzidrā atmosfērā, ar vēlmi no ikdienas nebūtībām aizvest klausītāju cauri muzikālām takām uz gaišām vietām skaņražu emocionālās atklāsmes sirdī. Skanēs arī Annas Veismanes cikls balsij ar arfu un Elizabetas Lāces prelūdijas arfai. Caur šiem skaņdarbiem mūziķes dibina tiltu uz dvēseles skaņu laukiem, un laipni aicina ik vienu doties līdz dvēseles bagātību un miera meklējumos.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja