Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Festivālā Devilstone uzstāsies multiinstrumentālists Neige ar grupu

Festivālā Devilstone, kas, kā jau ziņots iepriekš, norisināsies Lietuvā, Anikšķos, no 12. līdz 15. jūlijam, uzstāsies franču mūzikas projekts Alcest, kas visā pasaulē tiek augstu vērtēts par īpašo muzikālo talantu. Šis projekts ir viena cilvēka ideju un vīziju muzikālā izpausme, kas ar savu novatoriskumu un franču stabilitāti ir pārsteigusi daudzus alternatīvās mūzikas cienītājus.

Alcest – tas ir jauna franču mākslinieka Neige (franču val. sniegs) metalizēts shoegaze projekts. Oficiāli Alcest projekts tika dibināts 1999. gadā. Alcest filozofija un intimitātes pilnās mistiskās pieredzes tiek nodotas gana trauslā, muzikālā formā.

Mākslinieks izteicās, ka viņa jaunrade ir bērnībā redzēto ideālās pasaules vīziju translēšana. Parasti šīs vīzijas cilvēka maņām ir neaptveramas, tādēļ arī Neige tiecas, lai viņa radītā mūzika skanētu it kā ārpus šīs pasaules un nebūtu cilvēku izpildīta. Lai gan Alcest dibinātājs atzīst, ka viņa jaunradi agrāk ir ietekmējis black metal, viņa muzikālo darbu atmosfēra ir gaiša, viegla un poētiska. Prasmīgs un dziļš saturs šajā mūzikā saplūst ar virtuozu un estetizētu skaņu – pats Neige ir ne tikai mūzikas radītājs, bet arī lielisks multiinstrumentālists, kas izpilda vokāla partijas gan savā grupā, gan citos projektos.

Solīdais un profesionālais Neige projekts pieder smalkajai un inovatīvajai franču alternatīvās mūzikas skatuvei. Taču tas ir gana nozīmīgs arī starptautiskajā alternatīvās mūzikas vēsturē. Jau ar pirmajiem ierakstiem Neige ieviesa kardināli jaunu skanējumu smagās mūzikas skatuvē. Pastāvīgi augošā popularitāte, kā arī projekta nozīmīgā ietekme uz citiem izpildītājiem ļauj Alcest uzskatīt par neparasti vērtīgu progresīvās mūzikas pārstāvi.

Pēc Devilstone organizatoru ziņām Alcest ir nozīmīga grupa šī gada alternatīvās mūzikas maratonā zem klajām debesīm. Alcest kopā ar slavenajiem britiem Anathema pagaidām veido svarīgāko festivāla dalībnieku kodolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja