Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Vienveidīgie diapozitīvi. Jāņa Stībeļa koncerta recenzija

Grūti iedomāties, par ko Jānis Stībelis starp dziesmām varētu sarunāties ar sava koncerta apmeklētājiem, ja tajā dienā lietus negāztu tik spēcīgi, kā piektdien, 3. septembrī, kad dziedātājs Dzintaru koncertzālē sarīkoja sava septītā albuma Diapozitīvi prezentāciju. Pirmajā daļā skanēja jaunas dziesmas, otrajā – hiti.

Mūziķa vēstījums bija skaidrs: «Laiks ir draņķīgs, bet pasaule ir skaista. Nevienam māksliniekam nav bail no lietus, ja viņam esat jūs.» Jānis cītīgi centās izskaistināt piektdienas vakaru saviem cienītājiem, kuri ieradās Jūrmalā. Taču ābolam Dzintaru koncertzālē bija kur nokrist.

Jānis Stībelis jeb Džejs Stīvers ir slavens ar to, ka savā mūzikā ir it kā ļoti rietumniecisks: dziesmās viņš ieplūdina džeza, soulmūzikas, fanka un R&B elementus. Pirms albuma Diapozitīvi iznākšanas mākslinieks intriģēja, ka paletē būs arī regejs un merenga. Šo stilistisko daudzveidību koncerta pirmajā daļā viņam izdevās pasniegt uzkrītoši vienveidīgi. Taču skanējums bija bagātīgs, kvalitatīvs un ļoti «dzīvs» – nekādas jums elektronikas! Uz skatuves spēlēja liels ansamblis, pūšaminstrumentu grupa un stīgu grupa. Fona vokālus dziedāja piecas meitenes! 

«Pirms diviem gadiem man bija liels notikums. Pasaulē nāca Emīls Stībelis, ņiprs puika. Diemžēl viņš nolikās ar temperatūru un šodien nav uz vietas,» paziņoja lepnais tēvs un nodziedāja Šūpuļdziesmu Emīlam. Klausoties to, aizmigt bija gatavi arī klausītāji zālē, turklāt daudzi sēdēja ietinušies segās un šallēs. Pamosties varēja, izdzirdot kompozīciju Skatos uz priekšu ar īpaši optimistiku piedziedājumu. Jaunajā albumā iekļauts veltījums ne tikai Jāņa Stībeļa dēlam, bet arī vectēvam. «Viņš 1918. gadā cīnījās par Latvijas neatkarību. Viņam par godu ir dziesma Vecā tēva radio – retro stila gabals,» dziedātājs teica. Kā skan Vecā tēva radio? Tāpat kā visas pārējās Jāņa Stībeļa dziesmas. Arī tekstos nemeklējiet filozofiskus zemtekstus un poētiskas vērtības, vārdi ir vienkārši, emocionāli, pat infantili. «Jo tikai sirds to zin, ko nezin cilvēka prāts,» dziedāja Jānis un atgādināja, ka vajag ticēt sev un nepazaudēt laimi. Par jaunā albuma verbālo virsotni nācās atzīt vēl viena potenciālā hita piedziedājumu: «Daudz laimes dzimšanas dienā! Daudz laimes, tu neesi viena!»

«Nebūšu kautrīgs un parādīšu šo albumu trešo reizi!» savu jauno produktu reklamēja viens no populārākajiem Latvijas popmāksliniekiem. Sievietes viņam dāvināja skaistus ziedus un skūpstīja. Jūrmalā bija ieradušās fanes pat no Džeja Stīvera Voroņežas fanu kluba. Viņas droši vien nevarēja pilnībā novērtēt jaunumus sava elka repertuārā, kurš, šķiet, tematiski adresēts Jāņa Stībeļa dēla vecuma grupai. To arī var saprast – klausītāju auditorija ir jāpaplašina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja