Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Glamroka buča Rīgai

Ceturtdienas vakarā Arēnā Rīga uzstāsies amerikāņu roka veterāni Kiss


Glamroka veterāni Kiss 22.maija vakarā kāps uz Arēna Rīga skatuves. Lai atzīmētu savu trīsdesmit piekto jubileju, roka veterāni devušies pasaules koncerturnejā Kiss Alive/35, un Latvijā Kiss uzstāsies ar tādu pašu šovu, kā citur pasaulē, līdz ar to var gaidīt gan lidināšanos pie griestiem, gan uguns spļaušanu un citas krāšņas izdarības. Tāpat arī koncerta organizatori sola, ka tiks spēlēti visi Kiss lielākie hīti — turklāt, kā izteikušies mūziķi, koncerta apmeklētājus gaidīšot daudz pārsteigumu.

Stāsts par Kiss sākās 1973.gada janvārī, kad grupa uzstājās pirmo reizi. Jau tad viņi bija izveidojuši savu neatkārtojamo skatuves tēlu, iejūtoties dažādu komiksu supervaroņu tēlos. Tā Džīns Saimonss kļuva par Dēmonu (The Daemon), savukārt Pols Stenlijs — par Zvaigžņu bērnu (The Starchild); arī koncertā Latvijā viņi uz skatuves kāps raksturīgajā grimā, jāpiebilst, ka viņi vienīgie grupā ir jau kopš pirmsākumiem. Agrākā grupas ģitārista un vokālista Eisa Frēlija Kosmiskā dūža (The Space Ace) tēlā tagad iejutīsies Tomijs Taijers, un par Kaķcilvēku (The Catman) kļuvis Ēriks Singers — jau trešais Kiss bundzinieks. Izsekot grupas iekšējās peripetijas ir samērā neiespējami — vairāki no Kiss mūziķiem apvienību pametuši, atkal atgriezušies, un tā vairākas reizes. Iespējams, tieši tādēļ viņi vien reizi, tālajā 1983.gadā, nolēmuši kāpt uz skatuves bez raksturīgā krāsojuma. Kiss diskogrāfija ir pamatīga — 27 studijas albumi (neskaitot vairākas izlases) taču starp tiem ir četri albumi, kas 1978.gadā izraisīja pamatīgu jezgu. Nolēmuši, ka no grupas dalībniekiem katrs ir pārāk spilgta individualitāte ar atšķirīgu muzikālo gaumi, Kiss puiši izdeva katrs savu soloalbumu, turklāt neviens no grupas dalībniekiem neparādījās kolēģu ierakstos. Taču tas netraucēja visus šos Saimonsa, Fērlija, Krisa un Stenlija albumus izlaist ar Kiss zīmolu, ar vienādi noformētiem vāciņu. Lielisks mārketinga triks, ņemot vērā, ka iepriekšējie pieci izdotie studijas albumi katrs ieguva vairākkārtēju platīna statusu, atzītākais no tiem — 1975.gada albums Alive! (četrkārtējs platīns). Taču lielākais viņu hits vēl sekoja —1979.gadā izdotais singls I Was Made For Lovin" You, kura atskaņošana paredzēta arī koncertā Rīgā, ieņēma mūzikas topu pirmās vietas visā pasaulē. Jāatzīst, ka turpmākie viņu panākumi, lai arī fanu atzinīgi novērtēti, tomēr kļuva arvien blāvāki, un laikā no astoņdesmito gadu vidus līdz 1995.gadam grupa piedzīvoja krīzi — mūziķi savā starpā šķīrās, strīdējās, līdz 1996.gadā Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā gluži kā Fēnikss no pelniem atkal kāpa uz skatuves oriģinālajā sastāvā, nedaudz vēlāk izsludinot koncertu sēriju. Veiksmīgi atgriezušies mūzikas apritē, Kiss izsludināja savu pēdējo atvadu tūri 2000.gadā.

Taču, par spīti pamatīgajām atvadām, Stenlijs un Saimonss tomēr nespēja šķirties no ierastā dzīvesveida un, atraduši jaunus Kiss dalībniekus, turpināja uzstāties. Par to var tikai priecāties — ja ne nebūtu šāda lēmuma, Kiss koncertus mēs varētu aplūkot tikai ierakstos. Taču jau rīt viņi būs Rīgā. Jāpiebilst, ka rokmūzikas grandus iesildīs amerikāņu rokgrupa Cinder Road, kas par savu mērķi mūzikā izvirzījuši atgriezt uz skatuves īstā rokenrola atmosfēru.

Lasiet vēl: Kiss savu pagātni svin skaļi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja