Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Iesaka Artūrs Mednis: 10 iemesli redzēt Tune Yards uzstāšanos Rīgā

"Pirmo reizi par _Tune Yards _uzzināju pirms kāda gada - iepriekšējā vakarā biju spēlējis vienu viņu dziesmu ballītē, bet nezināju, ka tie ir viņi," par savu sastapšanos ar savdabīgo amerikāņu grupu _Tune Yards _stāsta digitālo mediju speciālists, dīdžejs Artūrs Mednis.

"Kad nākamajā dienā kāds draugs teica paldies par Tune Yards, atbildēju, ka nesaprotu, par ko viņš runā, un tādu grupu nemaz nezinu, bet tā kā pie Tune Yards visi dejoja kā traki, nākamajā reizē gribēju uzlikt atkal to pašu dziesmu, bet nevarēju atcerēties grupas nosaukumu."

Tagad, kad Artūrs ne tikai iegaumējis grupas nosaukumu, bet arī redzējis viņus uzstājamies, viņš piedāvā 10 iemeslus, kāpēc apmeklēt Tune Yards koncertu Palladium 18. novembrī:  

1. Novembra sākumā Parīzē Tune Yards bija viena no trim labākajām un gaidītākajām grupām Pitchfork festivālā


2. Tune Yards līderei ir dīvaina, neierasta un spēcīga balss, bet vēl interesantāka ir grupas mūzika, kas brīžiem spēlējas ar 70. gadu afro-funk un citiem mūsdienās retiem mūzikas žanriem.

3. Grupas piecas populārākās dziesmas Spotify ir klausītas vairāk kā 15 miljonus reižu. Neskatoties uz to, retais Latvijā būs dzirdējis kādu no tām, jo vietējās radiostacijas Tune Yards nespēlē.

4. Taču grupai ir gana daudz fanu Latvijā - nebrīnieties, ja izrādīsies, ka visas biļetes uz koncertu Rīgā jau ir izpārdotas.

5. Tune Yards dzīvā uzstāšanās arī ir viens interesants piedzīvojums - vokāliste izmanto uz vietas ierakstītas sitamo instrumentu un balss cilpas.

6. Grupai šogad iznāca trešais albums. Viņu pirmais albums BiRd-BrAiNs tika ierakstīts 2009. gadā ar parastu mājas magnetofonu un vienu mikrofonu un izdots parastā audiokasetē. Tagad tas ir liels un vērtīgs retums.

7. Tune Yards otrais albums Whokill saņēma daudzu mūzikas kritiķu augstu atzinību, un daži to nodēvēja pat par 2011. gada labāko mūzikas albumu. 


8. Taču vēl interesantāk par Tune Yards ierakstu klausīšanos ir redzēt viņu uzstāšanos dzīvajā. Uzzinājis par grupas koncertu Rīgā, Artūrs Mednis pat mainīju sava nākamā ceļojuma datumu, lai varētu redzēt viņus klātienē.


9. Koncerts Rīgā būs gana ekskluzīvs, jo 12. novembra koncerts Berlīnē tika atcels (Tune Yards soliste saslima, taču, kā viņa rakstīja savā Instagram kontā, nu viņa jūtas labāk un gatavojas nākamajam koncertam Rīgā).

10. Tas nav nekāds noslēpums - Tune Yards ir viena no 10 šobrīd karstākajām un zināmākajām hipstergrupām pasaulē. Ja vēlies dzirdēt kaut ko interesantu, jaunu, svaigu un šobrīd aktuālu, ir vērts doties uz viņu koncertu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja