Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Imanta Kalniņa Lielās dziesmas skanēs Latvijas Nacionālajā operā

22. novembrī Latvijas Nacionālajā operā notiks Imanta Kalniņa, Turaidas Rozes un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts Lielās dziesmas.Koncertprogrammas pirmatskaņojums ar lieliem panākumiem un sirsnīgām ovācijām notika 1. septembrī Dzintaru koncertzālē, savukārt 19. novembrī Lielās dziesmas skanēs Liepājas Olimpiskajā centrā, portālu Diena.

lv informēja Mikrofona ierakstu pārstāvji.Koncerta producente Elita Mīlgrāve stāsta: „Pēc Dzintaros piedzīvotā mākslinieciskā un emocionālā sprādziena bija skaidrs, ka šī programma ir notikums, kas pelnījis daudz ilgāku mūžu. Laimīgā kārtā izdevās operatīvi vienoties, ka Lielās dziesmas varēs skanēt vietā, kur tās iederas vislabāk - mūsu Latvijas Nacionālās operas zālē.”Koncerta repertuārs ir balstīts uz dziesmām, ko Turaidas Roze spēlēja 80. gadu otrajā pusē - _Rīta serenāde (trubadūrs), Nelaid, māte, bērnus mežā, Šekspīra sonets (Sweet Love), Kas jūs esat, Apvij rokas, Balāde par melno čūsku, Svētku diena._Tāpat kā toreiz, dziesmas dzied Olga Rajecka un Uģis Roze, taču pirmo reizi tās dzirdamas tik vērienīgā skanējumā - īpaši šai programmai veidoti daudzi jauni aranžējumi.„Tās ir dziesmas, kas pieder lielajām formām. Ne parastās trīs vai trīsarpus minūtes, bet mūzika ārpus šīs dimensijas. Dziesmām piemīt simfoniskais elements, un man prieks, ka tagad tās realizēsim formā, kas šai mūzikai ir dabiski vistuvākā,” saka Imants Kalniņš.Liepājas Simfoniskais orķestris programmu atskaņo diriģenta Andra Veismaņa vadībā. „Imanta Kalniņa mūzika mani ir valdzinājusi vienmēr,” uzsver diriģents. „Šī programma man šķiet lieliska Turaidas Rozes repertuāra esence, kurā apkopots pats vērtīgākais. Imants izjūt mūzikas simfonisko būtību - pat tad, kad viņš raksta dziesmas, ir jūtams simfoniskais potenciāls, kas ar sešām simfonijām nav izsmelts. Un Lielās dziesmas ir brīnišķīga iespēja šiem skaņdarbiem izskanēt pilnīgākā un plašākā veidā, jo ansamblis savās izpausmēs tomēr ir visai ierobežots. Arī abu solistu, Olgas Rajeckas un Uģa Rozes, personīgā pievilcība ir tik liela, ka to ir vērts sajust plašākā mērogā.”Biļetes nopērkamas Biļešu paradīze kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja