Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Introvertās mūzikas festivālā fokusā Raimonda Tigula mūzika

7. introvertās mūzikas festivāla programma Mēnesgaismas skaņu zīmējumi Ainažos un Siguldā  Latviešu ambientās mūzikas pārstāvja Raimonda Tigula skaistākie skaņdarbi neierastam izpildītāju sastāvam skanēs 7. Introvertās mūzikas festivāla Per Musicam Ad Lucem / Ar mūziku uz gaismu šā gada otrās programmas koncertos Ainažos un Siguldā 21. un 22. novembrī.


Programmā iekļauti R.Tigula labākie skaņdarbi no albumiem 4 Vēji un Zaļš.Balts.Zils, papildinot tos un pārveidojot neparastam instrumentu skanējumam, kur līdzās elektroniskajiem mūzikas instrumentiem skanēs arī tradicionālā latviešu kokle, viduslaiku Eiropā populārā lauta, un Austrālijas aborigēnu pūšaminstruments didžeridū. Koncertu īpašo gaisotni veidos arī Birutas un Leldes Ozoliņu etniskie lībiešu dziedājumi un fotogrāfa Jāņa Medņa video projekcijās iemūžinātie deviņus gadus ilgušie klejojumi pa līvu apdzīvotajām vietām – uz zemes un putna lidojumā tvertos attēlos.
Projekta pamatideja ir atklāt un iemūžināt unikālu kultūrvēsturisku fenomenu – lībiešu krastu, tā dabu, kultūru un sadzīvi. Lībiešu krasta izjūta koncertprogrammas kontekstā ieguvusi patiesi dziļu, introvertu un mīlestības caurstrāvotu māksliniecisko piepildījumu: krāšņās audiālās gleznas veidotas uz lībiešu autentisko melodiju pamatmotīviem, izteiktā ambient mūzikas noskaņā organiski savijot senatnīgo izpildījumu ar moderni veidotiem ritma zīmējumiem un piešķirot īpašu kolorītu laikmetīgiem un aktuāliem izteiksmes līdzekļiem.


Koncertos Ainažu kultūras namā 21. novembrī plkst.19 un Siguldā, koncertzālē Baltais Flīģelis 22.novembrī, plkst.18 pats autors spēlēs taustiņinstrumentus un elektroniku, dziedās un koklēs Biruta Ozoliņa un  Lelde Ozoliņa, muzicēs Gints Saulītis, Sergejs Jeršovs, Ivars Hermanis, Rihards Zaļupe, video projekcijas demonstrēs Jānis Mednis.


Starptautiskais Introvertās mūzikas festivāls, kuru rīko Mūzikas un mākslas atbalsta fonds, ir unikāls kultūras projekts ne tikai Latvijas mērogā. Tas piedāvā augstvērtīgu profesionālu mākslu vietējo un ārzemju mākslinieku izpildījumā, apvienojot dažādu žanru un stilu mūziku un citus mākslas veidus interesantās un spilgtās koncertprogrammās. Festivālu raksturo īpaša skaņu telpa, kas, kontrastā apkārtējās vides trauksmainajam un saspringtajam ritumam, sniedz patvērumu no ikdienas steigas, trokšņiem un stresa, kur var izjust mieru, harmoniju un gūt garīgu līdzsvaru. Sešos darbības gados festivāls ieguvis gan profesionāļu, gan plaša klausītāju loka atzinīgu vērtējumu, kā arī Latvijai nozīmīga kultūras projekta statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja