Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Izcili īslandiešu mūziķi maijā Ventspilī "vēros vaļus"

Četri no patlaban pasaulē pazīstamiem mūsdienu akadēmiskās, elektroniskās un eksperimentālās mūzikas māksliniekiem 9.maijā uzstāsies vienā koncertā Ventspils teātra namā "Jūras vārti" kopīgās "Vaļu vērošanas tūres" jeb "Whale Watching Tour" ietvaros uzstāsies, informē "Jūras vārtu" pārstāvis Miks Magone.

Viņš skaidro, ka Niko Mjūlojs, Valgīrs Sigurdsons, Bens Frosts un Sems Emidons ir "četri vaļi", uz kuriem turas ne tikai pazīstamā mūzikas ierakstu izdevniecība "Bedroom Community" Īslandes galvaspilsētā Reikjavīkā, bet arī mūsdienu akadēmiskās, elektroniskās, eksperimentālās un populārās mūzikas izpildītāji un kolektīvi.

Jaunais pianists un komponists Niko Mjūlijs atpazīstamību un cieņu iemantojis ne tikai kā Džuljarda skolas absolvents izcilnieks vai Filipa Glāsa tuvs līdzgaitnieks, bet arī vairāku pēdējā desmitgadē ievērojamu mūziķu un to ierakstu līdzautors. Kārtējo kāpienu pretī jaunai virsotnei viņš sācis un turpina tagad - top Anglijas Nacionālās operas un Ņujorkas Metropolitēna operas kopīgi pasūtītā pirmā opera "Divi zēni" ar Kreiga Lūkasa libretu.

Viens no N.Mjūlija tuvākajiem domubiedriem un idejas par "Bedroom Community" ir pazīstamais īslandiešu producents, komponists, skaņu inženieris, mūziķis multimākslinieks Valgīrs Sigurdsons. Vairākus gadus viņš sadarbojies ar savu izcilo tautieti dziedātāju Bjorku. Pēc "Bedroom Community" atvēršanas Valgīrs izdevis gan savu soloalbumu "Ekvilibrium", gan palīdzējis saviem kolēģiem ierakstu tapšanā. Tikko izdots Sigurdsona komponētais skaņu celiņš dokumentālajai filmai "Draumalandia" jeb "Sapņu zeme".

Īslandē dzīvojošais austrālietis Bens Frosts pārstāv jauno komponistu paaudzi, kura savā mūzikā iemieso tik daudz no visa, ka neiespējami pilnvērtīgi rīkoties ar jau ierastajiem žanru apzīmējumiem, lai to raksturotu. Starp citu, šī būs jau otrā B.Frosta viesošanās Latvijā - 2007.gada septembrī viņš jau uzstājies Rīgā Skaņu meža rīkotajā koncertā Andrejsalā.

Visbeidzot, Sems Edisons savā ziņā ir šīs kompānijas "baltais zvirbulis" - senu amerikāņu laicīgo balāžu, gospeļu, tautas mūzikas un himnu interprets un arī oriģināldziesmu autorsm, kurš kopš pēdējiem diviem studijas albumiem ir kļuvis arī par pilntiesīgu "Bedroom Community" biedru.

M.Magone norāda, ka šo četru mūziķu koncerts Ventspilī būs vienreizēja iespēja savām acīm skatīt un ausīm klausīt izcilu mūziķu un komponistu priekšnesumu.

Biļetes uz "Whale Watching Tour" koncertu Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti", nopērkamas no 10.marta plkst.12. Tikai 100 pirmo biļešu cena būs Ls 7 ar iespēju izvēlēties jebkuru vietu zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja