Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Justīne Kulakova. Ar vijoli baznīcā

Topošā vijolniece Justīne Kulakova gatavojas kopīgajai koncertprogrammai ar savu kursa biedreni Līgu Kuzmani un Mūzikas akadēmijas pasniedzējām. Koncertam 9.decembrī Sv.Pētera baznīcā mūziķe izvēlējusies, viņasprāt, baznīcai piemērotu programmu. "Baznīcai piestāv gan Johana Sebastiāna Baha, gan Georga Frīdriha Hendeļa sonātes vijolei, gan arī Ernesta Šosona Poēma," Justīne ir pārliecināta.

"Galvenais ir izvēlēties pareizo un specifiskajai akustikai piemērotāko repertuāru, jo pretējā gadījumā mūzika saiet mutulī un tad ne mēs, ne klausītāji vairs neko nesaprotam! Tādēļ skaņdarbi nedrīkst būt ne pārāk ātri, ne arī pārāk lēni, jo jārēķinās ar atbalsi," meitene smejas. Koncertu noteikti apmeklēs arī Justīnes tēvs — komponists Juris Kulakovs. "Viņi abi ar mammu nāk uz visiem maniem koncertiem, man viņu atbalsts ir ļoti svarīgs," neslēpj jaunā mūziķe. Vijoles izvēle nav nejaušība — bērnība pavadīta muzikālā ģimenē. Kad pienācis laiks doties uz mūzikas skolu, Justīne sākotnēji vēlējusies spēlēt klavieres, tomēr šī klase jau bijusi pilna, tādēļ meitenei piedāvāts iestāties vijoles klasē. "Nu jau to daru trīspadsmit gadu un esmu ļoti laimīga!" Vai kādu skaņdarbu speciāli meitai sakomponējis arī viņas tētis? "Ir gan sakomponējis vienu skaņdarbu — romanci klavierēm un vijolei —, taču tas nebija gluži domāts man, jo to darīja tad, kad biju vēl pavisam maza," mūziķe paskaidro. Justīne Kulakova kopā ar tēvu to spēlējusi koncertos un ierakstījusi arī diskā, kurā dzirdamas grupas Pērkons dziesmu instrumentālās versijas un arī šis skaņdarbs. "Šai romancei ir interesanta vēsture — pirmoreiz to atskaņoja vijolnieks Dzintars Beitāns, absolvējot Konservatoriju. Tagad to spēlēju es." Bet šīvakara koncertā viņa cer sagaidīt labas mūzikas cienītājus, kas vēlas atbalstīt Mūzikas akadēmijas studentu centienus un vienkārši labi pavadīt vakaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja