Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Estrādes klasikas jaunā dzīve

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Estrādes klasikas jaunā dzīve

Dziedātājs Daumants Kalniņš 19. februārī Ādažos atklās Latvijas turneju, kura noslēgsies 19. martā Cēsīs. Ar programmu Atspulgi viņš uzstāsies Rēzeknē, Liepājā, Rīgā, Madonā, Alūksnē un Krustpilī. Koncertā skanēs Raimonda Paula, Arņa Medņa, Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa, Ingus Baušķenieka, Jura Kulakova, Imanta Kalniņa, Aleksandra Kublinska dziesmas. "Tās veidojušas manas attiecības ar latviešu popmūziku un roku," uzsver Daumants Kalniņš. Viņa pavadošajā grupā spēlēs Mārcis Auziņš (ģitāra), Toms Poišs (kontrabass), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti) un Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti).

Daumants Kalniņš Ādažu Kultūras centrā 19.II plkst. 19; Rēzeknes koncertzālē Gors 20.II plkst. 19; Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē 26.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–20

Vakara pasaciņa

Akordeoniste Ksenija Sidorova kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri franču diriģenta Žiljēna Masmondē vadībā Rīgā un Cēsīs atskaņos XX gadsimta čehu komponista Vāclava Trojana koncertu Pasakas akordeonam un orķestrim. Vēl programmā – Žorža Bizē Pirmā simfonija un Albēra Rusela baleta Bakhs un Ariadne otrā svīta. Biļetes uz koncertu Rīgā ir pārdotas.

Ksenija Sidorova Lielajā ģildē 19.II plkst. 19; Cēsu koncertzālē 20.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

Ezītis

Ciklā Atvērtā lekcija notiks krievu režisora un animatora, multiplikācijas filmu Ezītis miglā un Šinelis autora Jurija Noršteina radošais vakars. Meistars stāstīs, kā tika radītas viņa filmas, un spriedīs par to, vai eksistē patiesa radošā brīvība.

Jurijs Noršteins Kinoteātrī Splendid Palace 24.II plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 17–45

Mīlestības atklāsme

Jaunais režisors Jānis Znotiņš Valmierā iestudējis Harija Gulbja lugu Medību pils. "Es gribēju turpināt iepriekšējā sezonā ar izrādi Debesis ir mums iesākto tēmu par Latvijas laukiem, kuros mītošie noslēgtības un kautrīguma dēļ slēpj savas jūtas, nespēj rīkoties, un viņu mūžā reizēm ir tikai viena satikšanās – mīlestības atklāsme, kuras dēļ cilvēks ir gatavs mainīt savu dzīvi," saka režisors.

Medību pils Valmieras teātra Apaļajā zālē 19., 20.II plkst. 18.30; 21.II plkst. 13. Biļetes pārdotas

Ar ironiju pret morāli

Kalnciema kvartālā notiks režisora Vara Piņķa iestudējuma Četri monologi un divi stāsti pirmizrāde. Uzveduma pamatā ir igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka satīrisko stāstu motīvi. Šajos darbos autors iesaka izturēties ar ironiju pret morāli, reliģiju un demokrātiju. Viņš aicina cilvēkus saglabāt veselo saprātu un neļauties masu patētikas fantomiem. Izrāde ir mēģinājums uz skatuves iedzīvināt rakstnieka absurdo un grotesko prozu. Dekorāciju un rekvizītu klātbūtne ir maksimāli samazināta, izrādes "miesa" ir četri jauni aktieri (Reinis Boters, Ance Strazda, Āris Matesovičs un Klāvs Mellis) un viņu atraisītā mentalitāte.

Četri monologi un divi stāsti Kalnciema kvartālā 24.II plkst. 19; 25.II plkst. 20; 9., 10.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Dižgaru spozme

Festivālā Vīnes klasika šovakar, 18. februārī, Dzintaru koncertzālē pianiste Aurēlija Šimkus kopā ar Liepājas simfonisko orķestri Atvara Lakstīgalas vadībā spēlēs Mocarta 12. klavierkoncertu. Programmu kuplinās Bēthovena un Saljēri opusi. Trešdien, 24. februārī, Mazajā ģildē čelliste Gunta Ābele un pianists Žerārs Viss piedāvās Bēthovena, Šūberta, Brāmsa un Vēberna kamermūzikas programmu.

Vīnes klasika Dzintaru koncertzālē 18.II plkst. 19; Mazajā ģildē 24.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja