Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Visas garīguma stīgas

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Visas garīguma stīgas

Rīgas Domā notiks ģitārista un komponista Kaspara Zemīša pirmā albuma Mana lūgšana prezentācijas koncerts. Tajā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā un viesmākslinieki, ar kuriem Kasparam Zemītim ir izveidojusies ilggadēja sadarbība, – stīgu kvartets, vokālā grupa Schola Cantorum Riga un Renārs Kaupers. "Māra Sirmā aicinājums rakstīt Mesu korim un ģitārai 17. Starptautiskās garīgās mūzikas festivālam bija pirmais impulss jaunā albuma tapšanā," stāsta Kaspars Zemītis. Albumā ir iekļauta Mesa, kas atspoguļo Kaspara Zemīša dievkalpojuma sajūtu, un citi garīgie skaņdarbi. Mūziķis uzsver, ka ticība ir viņa lielākais iedvesmas avots.

Kaspars Zemītis Rīgas Domā 30.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

Kā pa trauslu ledu

Režisore Inese Mičule Valmieras teātrī iestudējusi Aspazijas lugu Vaidelote. Uzvedums noslēdz Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gadam veltīto izrāžu ciklu. "Sajūta ir kā pa trauslu ledu," par iestudējuma tapšanu saka Inese Mičule. "Vaidelotē mani saista poētiskā un senā valoda, esmu to atstājusi tādu, kādu Aspazija to ir radījusi." Galvenajās lomās – Māra Mennika un Inese Pudža.

Vaidelote Valmieras Drāmas teātrī 24.III plkst. 18.30; 26.III plkst. 13; 29.III plkst. 18.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8,50–13

Graužam

"Vai tad mēs neesam teātra žurkas?" jautā Nacionālā teātra komanda, kura režisora Valda Lūriņa vadībā sagatavojusi jauniestudējumu Žurkas ex libris – stāstu par mums pašiem, sapņiem un izdzīvošanu.

Žurkas Ex Libris Nacionālajā teātrī 27.III–7.VI. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–22

Šansona gaisotne

Ievērojamais franču akordeonists Rišārs Galjāno duetā ar ģitāristu Silvēnu Liku koncertā Lielajā ģildē uzburs šansona gaisotni. Mūziķi piedāvās programmu La vie en rose/Dzīve rožainā gaismā, kura veltīta Edītes Piafas dziesmām un viņas pavadītāja akordeonista Gusa Vizēra melodijām. Šī programma iemūžināta Rišāra Galjāno un Silvēna Lika pērn izdotajā albumā.

Rišārs Galjāno Lielajā ģildē 29.III plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20–70

Cauri gadsimtiem

Lielajā piektdienā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms. To atskaņos Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Latvijas Radio koris un solisti – soprāns Jolanta Strikaite- Lapiņa, mecosoprāns Ieva Parša, tenors Jānis Kurševs un bass Rihards Millers. Pie diriģenta pults stāsies Sigvards Kļava. Šis meistardarbs cauri gadsimtiem aizkustina cilvēku sirdis un rosina uz klusinātām pārdomām par dzīvi, nāvi un mūžību. Rekviēms ir Mocarta muzikālais testaments – viņa pēdējais darbs. Noslēpumainais svešinieks, kas Vīnes klasiķim pasūtināja Rekviēmu – mirušo piemiņas mesu – komponistam esot asociējies ar paša nāves vēstnesi.

Mocarta Rekviēms Sv. Jāņa baznīcā 25.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–35

Vientuļais karalis

Palutiniet sevi ar Krievijas estrādes karaļa Filipa Kirkorova šova Es apmeklējumu. Marta vidū Maskavā pirmizrādītā ambiciozā koncerta režiju dziedātājs uzticējis Franko Dragonam, kurš iestudējis vairākus Cirque du Soleil šovus un Selīnas Dionas programmu A New Day... Lasvegasā. Projekta budžets ir vairāki miljoni eiro. Šova tēmas – ironija par sevi un dzīvi, mākslinieka vientulības neizbēgamība.

Filips Kirkorovs Arēnā Rīga 29.III plkst. 19.30. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25–40 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja