Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

KDi iesaka: Viss kā Brodvejā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Mūzikas instrumenta dzīvesstāsts

No 10. līdz 16. augustam Dzintaru koncertzālē notiks festivāls Summertime – aicina Inese Galante, kura septiņos koncertos skanēs klasiskā mūzika, džezs un world music. Atklāšanas dienā klausītājiem tiks piedāvāta programma Magic of the Violin/Vijoles balss, kuru sagatavojuši spoži austriešu mūziķi – vijolniece Lidija Baiha, tenors Andrēass Šāgers un diriģents Matiass Flecbergers. Programmas pamatā ir mūzikas instrumenta – vijoles – dzīvesstāsts no augoša koka līdz instrumentam. Lidija Baiha spēlē Gvarnēri vijoli, kas izgatavota 1732. gadā un maksā gandrīz četrus miljonus eiro.

Lidija Baiha. Vijoles balss Dzintaru koncertzālē 10.VIII plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–100 festivalsummertime.com

Ielūdz Pēteris Vasks

Svētdien, 9. augustā, Mazajā Mežotnes pilī notiks koncerts Ielūdz Pēteris Vasks. Pirmatskaņojumu piedzīvos divi Pētera Vaska fonda pasūtītie darbi – Ingmara Zemzara Trīs Aspazijas dzejoļi soprānam un klavierēm un Lauras Gustovskas dziesmu cikls Sensitences ar Aspazijas dzeju. Uzstāsies soprāns Inga Šļubovska, pianiste Agnese Egliņa un flautiste Dita Krenberga. Skanēs Alfrēda Kalniņa, Artura Maskata un Bruno Skultes dziesmas ar Raiņa un Aspazijas vārdiem, kā arī Pētera Vaska un Jāņa Mediņa mūzika.

Koncerts Mazajā Mežotnes pilī 9.VIII plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–40

Lādiņš

Šovakar Kalnciema kvartālā uzstāsies grupa Laika suns, kura iepazīstinās ar savu jauno albumu Gaismas lādiņš. Vakara pirmajā daļā spēlēs divas jaunas apvienības: sintroka grupa The Citizens un progresīvā indie apvienība Be Reet.

Laika suns Kalnciema kvartālā 6.VIII plkst. 19. Ieeja bez maksas

Minimālisma valis

Sestdien, 8. augustā, Ventspilī uzstāsies austrāliešu elektroniskās mūzikas mākslinieks Bens Frosts, kurš par savām mājām jau ilgus gadus sauc Reikjavīku. Viņa instrumentālo mūziku pieņemts uzskatīt par minimālismā balstītu. Pirms pieciem gadiem Bens Frosts jau muzicēja Ventspilī kopā ar saviem domubiedriem Niko Mjūliju, Valgīru Sigurdsonu un Semu Emidonu Vaļu vērošanas turnejas koncertā.

Bens Frosts Teātra namā Jūras vārti Ventspilī 8.VIII plkst. 20. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 11

Alternatīvā klasika

No 7. līdz 9. augustam Aknīstes novada brīvdienu mājā Susēja notiks otrais alternatīvais kamermūzikas festivāls Sansusī. Tajā uzstāsies ansamblis Altera Veritas, trio Art-i-Shock, LNSO klavieru trio, grupa Latvian Blues Band, čellists Ēriks Kiršfelds, pianists Juris Žvikovs, mecosoprāns Ieva Parša, baritons Armands Siliņš, krievu koloratūrsoprāns Olga Pudova un daudzi citi mākslinieki. Koncertprogrammu amplitūda – no Bēthovena skaņdarbiem līdz Kristapa Pētersona un Lindas Leimanes opusu pirmatskaņojumiem. Festivāls piedāvās Jaunā Rīgas teātra izrādi Dzeja, būs darbnīcas bērniem un laikmetīgo operu kinoseansi.

Sansusī Aknīstes novada brīvdienu mājā Susēja 7.–9.VIII. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–21 sansusi.lv

Viss kā Brodvejā

Uz Kino Citadele lielā ekrāna varēs noskatīties pagājušās sezonas Ņujorkas Metropolitēna operas jauniestudējumu – populārāko Franča Lehāra opereti Jautrā atraitne. Titullomā – amerikāņu primadonna Renē Fleminga (attēlā). Jautrā atraitne ir stāsts par kārdinājumiem un mīlestību. Sentimentalitāte tajā tiek ideāli sabalansēta ar izsmalcinātību. Izrāde iestudēta ar Brodvejas vērienu!

Jautrā atraitne Kino Citadele 12.VIII plkst. 18.30. Biļetes EUR 10,50 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja