Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Klajā nācis latviešu džeza mūzikas albums

Iznācis mūzikas albums Jazz in Latvia 2012, kas astoņos oriģinālskaņdarbos atklāj mūsdienu Latvijas džeza raksturīgākās iezīmes.

Albumā iekļautas Latvijā atzinību guvušu grupu kompozīcijas, ko izpilda Māra Briežkalna kvintets, Denisa Paškeviča trio, City Jazz Big Band, Silvesteri Orkesteri, Add Libitum un Mirage Octet, kā arī jauno un daudzsološo mūziķu kompozīcijas North by Northeast, Evilena Protektore Group un 3 Stick grupu izpildījumā. Šajā albumā iespējams dzirdēt gan vairāk klasiskam džezam raksturīgas kompozīcijas, gan eksperimentālus meklējumus visdažādākajos džeza mūzikas aspektos, portālam Kulturasdiena.lv stāsta festivāla Rīgas ritmi projektu koordinatore Linda Bērziņa.

Īpašu uzmanību saista pirmais albumā rodamais skaņdarbs, proti, Emīla Dārziņa kompozīcijas Melanholiskais valsis izpildījums, kurā kopā ar M. Briežkalna kvintetu uzstājas arī amerikāņu džeza saksofonists Kriss Poters un Grammy balvu ieguvušais amerikāņu džeza trompetists Braiens Linčs. Šis unikālais ieraksts veikts Blue Note džeza klubā Ņujorkā, mūzikas festivāla Rīgas ritmi prezentācijas laikā.

„Latvijā ir ļoti maz mākslinieku, kuri nodarbojas ar džeza un improvizācijas mūziku. Šī māksla ir ļoti personiska un nekomerciāla, tādēļ bieži vien šie mākslinieki zaudē ticību tam, ko dara, un izvēlās citu ceļu. Taču, pateicoties Māra Briežkalna un viņa komandas aktīvajai darbībai, šī māksla var attīstīties un nonākt līdz pat klausītājiem, kuriem džeza mūzika ir svešāka,” saka kvarteta North by Northeast džeza ģitārists un komponists Matīss Čudars, kurš šobrīd mācās Amsterdamas Konservatorijas džeza nodaļā.

No 28. līdz 31. janvārim albums Jazz in Latvia 2012 tika prezentēts Kannās, kur norisinās pasaulē lielākais mūzikas industrijas gadatirgus MIDEM (Marché International du Disque et de l'Edition Musicale). Šī ir lieliska iespēja latviešu mūziķiem pierādīt savu oriģinalitāti lielajām ārzemju ierakstu kompānijām un nodibināt kontaktus ar dažādiem prestižiem mūzikas festivāliem.

Šovasar no 3. līdz 7. jūlijam būs iespēja novērtēt albumā Jazz in Latvia 2012 dzirdamo grupu uzstāšanos mūzikas festivāla Rīgas ritmi programmā Showcase.

Albums Jazz in Latvia 2012 izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, izdevējs - Mūsdienu mūzikas centrs. Drīzumā albums būs pieejams mūzikas veikalos Random un Upe, kā arī internetā amazone.com un iTunes.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja