Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Koncertzālē Latvija jaunajā sezonā starptautiski zināmi mākslinieki un daudzveidīgas koncertprogrammas

Koncertzāle Latvija šajā sezonā aicina uz koncertiem gan klasiskās un laikmetīgās mūzikas klausītājus, gan džeza un kormūzikas cienītājus

 

Koncertzāles sezonas sākumā pianists Andrejs Osokins aicina izbaudīt koncertprogrammu No Vaska līdz Vītolam, kas veltīta latviešu klaviermūzikas dižgariem. Vēlāk savas Eiropas koncerttūres ietvaros ar jaunā albuma prezentāciju koncertzālē Latvija viesosies pianists Lambert no Vācijas. Noslēpumaini poētiskais mākslinieks ar meditatīvo, impresionistisko klavierspēli ievelk savā atšķirīgajā mūzikas pasaulē, kas skanējumu padara vēl apburtāku. Savukārt klavierspēles virtuozs Vestards Šimkus piedāvās izbaudīt klasiskās vērtības – Ferenca Lista un Pētera Vaska klaviermūziku, kā arī izpildīs savus autordarbus.

Koncertzālē ienāks arī festivāli. Pasaules mūzikas festivāla Porta 2024 laikmetīgās mūzikas koncertā uzstāsies dziedātāju trio Les Itinerantes (Francija) un muzikālā apvienība JMO (Šveice, Senegāla, Izraēla). Liels notikums būs 24. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies senās mūzikas ansamblis Vox Luminis (Beļģija).

Rudens repertuārā iekļauti koncerti, kuros dažādu žanru mākslinieki sadarbosies ar Ventspils kolektīviem – jaukto kori Ventspils, Ventspils kamerorķestri un Ventspils bigbendu. Kopīgos mūzikas vakaros tiksimies ar komponistu Uldi Marhilēviču, multiinstrumentālistu Rick Fedu un citiem māksliniekiem. Jau septembrī Mazajā zālē daudzsološā jaunā komponiste Anna Wibe (Anna Vibe Gorkuša) kopā ar Lindu Kanteri – vokālisti no Igaunijas, trompetistu Gati Gorkušu un Ventspils bigbendu Renāra Lāča vadībā prezentēs savu jaunāko albumu Spectrum.

Ceļojumu glezniecisku skaņu un kustību pasaulē, kuru rada un veido unikālākie un pilnīgākie instrumenti – cilvēka balss un cilvēka ķermenis, piedāvās Latvijas Radio koris, diriģents Sigvards Kļava un dejotāja, horeogrāfe Lilija Lipora. Koncertā Dziesmas bez vārdiem komponisti savas partitūras veidojuši kā iluzionisti un faktūru burvji, aicinot ikvienu ieklausīties un ielūkoties telpā un laikā ārpus realitātes.

Koncertzāles ērģeļu skaņas daudzveidību aicinām iepazīt cikla Ērģeļmūzika svētdienā ietvaros. Šajā sezonā koncertzālē viesosies mākslinieki no Somijas – Marku Lepisto un Miko Helenius. Viņu radītajās akordeona un ērģeļu skaņās saplūdīs Ziemeļvalstu tautas, klasiskā un džeza mūzika.

Pēc iepriekšējās veiksmīgās turnejas Dāvida Ševaljē trio atgriežas Latvijā kopā ar dziedātāju Aneti Tammu, vienu no talantīgākām Igaunijas džeza skatuves māksliniecēm, lai koncertzālē Latvija prezentētu jauno akustisko džeza programmu Robežas.

Ar grandiozu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, somu-kubiešu pianista Antona Mehiasa koncertu diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā noslēgsim koncertzāles jubilejas gadu. Koncertprogrammā – Sergeja Prokofjeva Trešais klavierkoncerts un Dmitrija Šostakoviča Septītā simfonija.

Informāciju par biļešu iegādi un aktuālo pasākumu piedāvājumu koncertzālē Latvija var iegūt koncertzāles mājas lapā: www.koncertzalelatvija.lv.

Biļetes uz pasākumiem pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja