Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kori Balsis Somijā novērtē eksperti un publika

“Divarpus stundas garā Galā koncerta noslēgumā uzstājās jauniešu koris “Balsis”, kura sniegumā katrs mirklis bija ilgās gaidīšanas vērts.. “Balsis” bija viena no visspožākajām pērlēm Vāsas koru festivālā 2011,” par Latvijas jauniešu kora uzstāšanos festivālā Somijā raksta Milla Virta, “Pohjalainen”, (Vāsa, 22.05.)

Pēc ļoti veiksmīgas koncertu sērijas Somijas pilsētā Vāsā, diriģenta Inta Teterovska vadītais jauniešu koris “Balsis” pirmdien atgriezās mājās. Festivāla laikā Vāsā koris sniedza 6 koncertus, no tiem divus tiešraidēs pārraidīja Somijas Nacionālais radio. Koris “Balsis” festivālā iemantoja gan mūzikas ekspertu, gan mediju un publikas simpātijas. “Gandarījums par padarīto un lepnums par latviešu mūzikas starptautisko uzvaru ir tās atmiņas, kuras vēl ilgu laiku saglabāsies dziedātāju sirdīs,” uzsver kora diriģents Ints Teterovskis, norādot, ka dziedāto programmu pamatā bija spilgtākās latviešu mūsdienu un klasiķu veidotās latviešu tautas dziesmu apdares, kā arī nesen radīti latviešu komponistu oriģināldarbi. 5. jūnijā plkst.19:45 Somijas un Zviedrijas radio stacijā “Radio Vega”  (www.yle.fi) varēs noklausīties kora “Balsis” koncerta radio ierakstu.

Starptautiskais kormūzikas festivāls Vaasā, Somijā notika jau 19. reizi.   Vairāk kā 100 koncertos uzstājās 90 kori un vokālie ansambļi no Kanādas, ASV, Gruzijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un pirmo reizi no Latvijas. Dalība šajā festivālā ir kora pagājušā gada novembrī veiksmīgās uzstāšanās rezultāts gadatirgū “Polyfollia” Francijā (www.polyfollia.org). Šā gada oktobra beigās koris piedalīsies prestižajā Eiropas Grand Prix koru konkursā Tolosā, Spānijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja