Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Koris "Juventus" piedalīsies Austrālijas Latviešu kultūras dienās

Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus", kas dziesmu karos pastāvīgi atzīts kā viens no spēcīgākajiem Latvijas koriem, uzstāsies Austrālijas latviešu 52.Kultūras dienās, kas notiks no 2008. gada 26. līdz 31.decembrim Sidnejā.

Koris uzstāsies Garīgajā koncertā 26.decembrī, kopkoru koncertā 29.decembrī un solokoncertā 31.decembrī, un papildus sniegs arī atsevišķus koncertus Sidnejā (Latviešu namā) 2009. gada 3. janvārī, kā arī Melburnā 9. janvārī (Svētā Krusta baznīcā) un 10. janvārī (Latviešu namā).

Kultūras dienu laikā nāks klajā arī jauns kora CD ar pagājušajās sezonās ierakstīto darbu izlasi, tajā skaitā: lietuviešu komponista V. Miškiņa un zviedra J. Leijona modernā mūzika, Valda Zilvera cikls ar dainu
vārdiem "Saules dziesmas", latviešu kormūzikas klasika (Pēteris Plakidis "Tavas saknes tavā zemē" u.c.). Ieraksts nāks klajā Kultūras dienu laikā.

"Juventus" šis solās būt īpašs un neaizmirstams koncertbrauciens — Austrālijas Latviešu kultūras dienu repertuārā Dziesmu svētku klasika un pirmoreiz iepazīti ārzemju latviešu komponistu skaņdarbi mīsies ar ziemīgām Ziemassvētku melodijām teju +30°C karsttumā, programmā iekļaujot arī Jāņu dziesmas.

"Juventus" iepriekš, 2004.gada vasarā viesojās Toronto Kanādas latviešu Dziesmu svētkos, 2006.gada pavasarī koncertēja latviešu sabiedrībai Īrijā, pie reizes piedaloties starptautiskā konkursā Korkā, kurā saņēma speciālbalvu par labāko savas dzimtenes mūsdienu komponista skaņdarba (Pēteris Vasks "Māte saule")
izpildījumu. Arī Austrālijā kora priekšnesumi varētu piesaistīt plašākas publikas interesi. Bagātīgajā programmā galvenokārt ir latviešu komponistu kora mūzika — Jāzeps Vītols, Rihards Dubra, Emīls Dārziņš, Jēkabs Graubiņš, Imants Ramiņš, kā arī Ilonas Rupaines un Romualda Jermaka jaundarbi, kas Latvijā klausītājiem iepatikušies īpaši.

Jauktais koris "Juventus" ir Latvijas Universitātes mākslinieciskās pašdarbības kolektīvs, kas darbojas nepārtraukti kopš 1920. gada. Tā mākslinieciskais vadītājs ir Juris Kļaviņš, diriģenti — Jānis Petrovskis un Juris Jēkabsons, koncertmeistare — Ilze Dzērve, vokālā pedagoģe — Inese Romancāne. "Juventus" zināms arī kā viens no skaitliski lielākajiem koriem, tas uzstājas krāšņajos 12. gadsimta parauga Latgales tautas tērpos, kuros dziedās arī Austrālijā. Kora nosaukums — latīņu valodā "jaunība" — uztverams kā norāde ka gan tā vadītāji, gan dalībnieki sirdī jūtas jauni studenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja