Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Koris “Latvija” interneta tiešraidē atskaņos videospēļu mūziku

Ikvienam būs iespējams tiešraidē vērot Valsts akadēmiskā kora "Latvija" debiju Ķelnes filharmonijā ceturtdien, 23. septembrī, cikla "Simfoniskās leģendas" koncertā, kurā koris muzicēs kopā ar WDR radio simfonisko orķestri.  "Kora debija Ķelnes filharmonijā notiks, pateicoties uzsāktajai sadarbībai ar Vācijas Rietumu Radio un Televīzijas apvienību (WDR)," informēja kora producente Ieva Vītiņa.

Pēc viņas teiktā, debijas koncerts, kas notiks 23. septembrī, ir nozīmīgs gan korim, gan WDR radio simfoniskajam orķestrim, jo ar šo koncertprogrammu ciklā "Simfoniskās leģendas" darbu kā orķestra mākslinieciskais vadītājs uzsāk zviedru diriģents Niklass Villens (Nichlas Willen).Turklāt šī ir abiem akadēmiskajiem kolektīviem visai neparasta programma, jo tajā skanēs videospēļu mūzika. Kā solisti tajā piedalīsies vācu pianists Benjamins Nuss un vācu perkusionists Ronijs Baraks. Klausītāju interese ir ļoti liela, visas biļetes uz šo koncertu ir pārdotas. 

VAK "Latvija" direktors Māris Ošlejs stāsta, ka  paralēli darbam pie šīs koncertprogrammas visu nedēļu arī norisinās sarunas, lai koris atgrieztos Ķelnē nākamgad, jo ir saņemts piedāvājums uz mūsu kolektīva bāzes veidot 200 cilvēku kori Gustava Mālera 8. simfonijas atskaņojumam 2011. gada septembrī.

Kora "Latvija" debijas uzstāšanos Ķelnes filharmonijā varēs vērot interneta tiešraidē "Simfonisko leģendu" mājaslapā: www.symphoniclegends.com 23. septembrī plkst. 21 (pēc Latvijas laika).

Turpinot savu neparasti intensīvo rudens sezonas starptautisko koncerttrneju, koris pēc Ķelnes gatavojas koncertiem Dublinā, Hamburgā un Maskavā, no 12. līdz 30. oktobrim. Pēc tam šoruden sekos debija ASV, Linkolna centra rīkotajā festivālā "White Light"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja