Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kultūras ministrija pagarina līgumu ar LNSO valdes locekli Ilzi Paideri-Staķi

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) valdes locekle Ilze Paidere-Staķe un kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende vienojušās par I. Paideres-Staķes valdes locekļa pilnvaru termiņa pagarināšanu uz turpmākajiem trīs gadiem, informē LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

I. Paidere-Staķe saskaņā ar jauno līgumu būs LNSO valdes locekle no 2012. gada 13. marta līdz 2015. gada 12. martam. Kultūras ministre pozitīvi vērtē I. Paideres-Staķes ieceres turpmākai LNSO attīstībai un apņemšanos tās realizēt.

LNSO valdes locekle I. Paidere-Staķe norāda: „Esmu gandarīta par to, ka mans darbs, vadot LNSO pēdējos trīs gadus, ir ticis pozitīvi novērtēts un man tiek uzticēts to turpināt. Finansiāli šie gadi orķestrim tāpat kā visām citām kultūras iestādēm bija ļoti smagi, tomēr mēs atradām veidu, kā noturēt uzņēmumu bez parādiem. Turklāt, pateicoties orķestra mūziķu attieksmei, mākslinieciskās vadības stratēģijai un mūsu klausītājiem, mums ir izdevies sasniegt ļoti augstu vidējo koncertu apmeklētības rādītāju – 88 procentus.”

Kā vienu no pirmajiem uzdevumiem pēc jaunā līguma parakstīšanas I. Paidere-Staķe plāno pagarināt darba līgumu ar LNSO galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju Karelu Marku Šišonu, un to atbalstot 72 procenti orķestra mūziķu. Šobrīd rit darbs pie jaunās orķestra sezonas plānošanas un LNSO valdes locekle plāno ar to drīzumā iepazīstināt arī koncertu apmeklētājus.

I. Paidere-Staķe ir LNSO valdes locekle no 2009. gada marta, amatā nomainot iepriekšējo LNSO vadītāju Intu Dālderi, kurš pēc Helēnas Demakovas demisijas pieņēma aicinājumu kļūt par kultūras ministru pirmajā Valda Dombrovska valdībā.

I. Paidere-Staķe izglītību ieguvusi Latvijas Kultūras akadēmijā, kā arī Hamburgas Teātra un mūzikas augstskolas Kultūras menedžmenta institūtā. Pirms valdes locekļa amata pildīšanas strādājusi LNSO par koncertu producenti, iepriekšējā darba pieredze gūta mūzikas aģentūrā Hermaņa Brauna fonds, Impresariat Simmenauer Hamburgā, kā arī Hamburgas John Neumeier Baleta centrā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja