Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Labvēlīgā tipa vienkāršais ģīmis

Ar koncertu Rīgas Kongresu namā grupa Labvēlīgais tips šovakar iesāks koncertu sēriju, kas nerims līdz svētdienas vakaram, sestdien tiks spēlēti pat divi. Labvēlīgā tipa tradicionālie rudens koncerti ir fenomens — tie vienmēr izpārdoti. Labvēlīgā tipa seja Andris Freidenfelds, Fredis, uzskata, ka izskaidrojums ir vienkāršs.

"Mēs jau esam tāda latviešu etno popa grupa, un bāleliņiem jau sava prece vienmēr būs tuvāka," spriež Fredis. "Krieviem ir tāds jauks teiciens — buģ po prošķe, i ļuģi k ķebe potjaņetsa (esi vienkāršāks, un ļaudis tieksies pie tevis — no krievu val.). Mēs esam tādi, mūsu ģīmis vienkāršs bijis visus šos gadus. Ģīmim ir arī visādas domas aizmugurē, domājams, kāds tās pamana," — tā Fredis. Jautāts, ar ko šā gada koncerti atšķirsies no iepriekšējiem, dziedātājs ir mazrunīgs. "Viens trumpis ir, bet priekš kam to atklāt cilvēkiem, kas uz koncertu neatnāks? Taču tie, kuri atnāks, visu redzēs paši!" To, kas notiks koncertu pirmajā daļā, Fredis gan pastāsta. "Pirmo daļu veidos dziesmas, ko ikdienā nelietojam, — materiāls, kas savulaik ir pat ierakstīts, taču koncertos spēlēts netiek," stāsta mūziķis un piebilst, ka tas bijis plašs, neapgūts materiāls, ko atpazīs vien tie, kam mājās visi Labvēlīgā tipa albumi. "Sanāks tāda atmiņās gremdēšanās — izcelsim no noliktavas plauktiem visas atrastās lietas. Taču garantijas termiņš tām vēl ir!" Lai arī šajā nedēļas nogalē sanāks maratons, tomēr Fredis teic, ka nekas grūts tas neesot. Turklāt daudz smagāk parasti klājoties decembrī, kad jāuzstājas nepārtraukti, tiesa gan, nevarot zināt, kā būs tagad, ja ekonomiskā situācija ir tāda… Taču īpaša gatavošanās nenotiekot. "Jā, padzeru jau es vitamīnus — pārējie jaunāki, viņi gan ne!" pajoko Fredis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja