Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latviešu mūzikas producente strādā pie Amandas Līras albuma

Tikko no Anglijas atgriezusies latviešu deju mūzikas producente Ilze Kalve, kura veidojusi vairākas dziesmas astoņdesmito gadu diskodīvas Amandas Līras topošajam albumam Brief Encounters: Reloaded, informē producentes pārstāvis Kaspars Daugulis. Vienu dziesmu A.Līras jaunajā albumā remiksējis arī britu mūziķis Bojs Džordžs.

Par savu darbu pie A.Līras topošā albuma I.Kalve teic, ka šo iespēju viņai piedāvājusi angļu ierakstu kompānija, kas zinājusi par viņas agrākajiem darbiem. Galvenais nosacījums, veicot šo darbu, bijis, lai Amandas balss netiktu pārveidota un saglabātu savu raksturīgo īpatnējo skanējumu. I.Kalve veidojusi ierakstus dziesmām Doin’ Fine, Back to Black, Perfect Day, Sorrow, Suicide Is Painless, I Don’t Wanna Lose You.

"Amanda Līra ir ne tikai unikāla pasaules mēroga zvaigzne, viņa ir arī sava laika leģenda. Tādēļ dalība šādā projektā bija nenovērtējama, un esmu ļoti pagodināta, ka šī iespēja tikusi tieši man," pauž producente, kura remiksējusi arī vairākas grupas Prāta Vētra dziesmas.

A.Līra, kura dzimusi 1939.gadā, septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados ievērību izpelnījās sava neparastā balss tembra dēļ. Kopš 1975.gada viņa kļuvusi par deju mūzikas karalieni, ierakstot piecpadsmit studijas albumus un 60 singlus (pazīstamākie no tiem – Queen of Chinatown, Follow Me, Fashion Pack u.c.), kas visā pasaulē pārdoti miljonos eksemplāru. Savu darbību sešdesmitajos gados sākusi kā modele un piecpadsmit gadus bijusi leģendārā mākslinieka Salvadora Dalī mūza, savas darbības laikā A.Līra pievērsusies ne tikai dziedāšanai – viņa nodarbojusies arī ar komponēšanu, gleznošanu, rakstīšanu un filmēšanos, piedaloties gan TV seriālos, gan mākslas filmās. Pašlaik franču dziedātāja mīt Saint-Étienne-du-Grès netālu Aviņjonas Francijas dienvidos.

Ilzes Kalves remiksētās dziesmas no Amandas Līras topošā albuma var noklausīties šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja