Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijā būs Makartnija oratorijas “Ecce cor meum” pirmatskaņojums

Sera Pola Makartnija (Paul McCartney) oratorijas Ecce cor meum pirmatskaņojumu Baltijas valstīs Rīgas Domā 3. oktobrī plkst.19 sniegs Ķelnes Doma koris, Rīgas Stradiņa universitātes jauktais koris Rīga un Jauniešu simfoniskais orķestris. Soprāna solo dziedās jaunais, daudzsološais latviešu soprāns Elīna Volkmane, pie ērģelēm – Kristīne Adamaite.

Koncerta diriģents un mākslinieciskais vadītājs būs pazīstamais Ķelnes Doma ērģelnieks un diriģents Volfgangs Zīgenbrinks. Šis pirmatskaņojums ir īpaša iespēja Latvijas klausītājiem iepazīt līdz šim vēl nezināmas izcilā melodiju meistara Sera Pola Makartnija muzikālās daiļrades šķautnes. Oratoriju Ecce cor meum Latvijā iespējams atskaņot, pateicoties ekskluzīvai atļaujai, kas iegūta ar Ķelnes kora un Gētes Institūta atbalstu. Pols Makartnijs ir atsūtījis arī oficiālu patronāžas vēstuli, kurā pauž prieku, ka šis darbs izskanēs Latvijā. Mūziķis uzsver, cik nozīmīgs ir ikviens viņa akadēmiskajā žanrā komponētā darba atskaņojums. Rīgas Stradiņa universitātes jauktais koris Rīga pieņēma šo Ķelnes Doma kora priekšlikumu, jo tas ir liels muzikāls izaicinājums. Pola Makartnija akadēmiskās mūzikas darbus atskaņo slaveni pasaules mūziķi ievērojamās koncertzālēs, tāpēc šis projekts ir īpaši atbildīgs. Pola Makartnija vārds lielai daļai Latvijas klausītāju, protams, saistās ar vienu no pasaules lielākajām mūzikas leģendām – grupu „The Beatles” un tās populārajām dziesmām Yesterday, Hey, Jude u.c. Mazāk zināmi ir P.Makartnija vokāli simfoniskie darbi. Sera titulu ieguvušais britu mūziķis ir rakstījis arī stīgu kvartetus, darbus orķestrim un kompozīcijas klavierēm. Plašu ievērību ir guvis opuss A Leaf simfoniskajam orķestrim.Paredzēti trīs koncerti. 1.oktobrī plkst.19 Jelgavā, Sv. Annas baznīcā; 3.oktobrī plkst. 19 Rīgas Domā un 5.oktobrī plkst.17 Liepājā, Sv. Trīsvienības baznīcā. Jelgavas un Liepājas koncertos ieeja būs par ziedojumiem, bet uz Rīgas koncertu biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs un stundu pirms koncerta. Iepriekšpārdošanā studentiem un pensionāriem 50% procentu atlaide.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja