Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijā koncertēs ambientā folka projekts Vėlių Namai

Ar diviem koncertiem Latvijā uzstāsies lietuviešu ambientā folka projekts Vėlių Namai. Koncerti notiks 17. oktobrī plkst. 19 Rīgā, peldošajā galerijā Noass, un 18. oktobrī Jelgavā, informēja pasākuma rīkotāji.

Vėlių Namai ir lietuviešu viena cilvēka grupa. Tas ir postindustriāls, rituālistisks Baltijas tumšā folka projekts, kas dibināts 2006. gadā Prāgā. Vėlių Namai tematika ir baltu pagānisms, nāve, vientulība, kara un gara pasaules, kas aicina izjust tumšāko dabas un eksistences pusi. Ejot pa garu takām izstaigāt miglaino, mītisko garu pasauli un apmeklēt mūža mājas.

Vėlių Namai vienmēr uzstājas ritualizētā vidē ar dūmiem, videoprojekcijām, vīraku, svecēm, dzīvnieku kauliem, seniem Baltijas un Tuvo Austrumu simboliem. Mūzika tiek radīta, arī izmantojot dažādus instrumentus un vokālus vairākās valodās. Koncertu internacionālā noskaņa un izejmateriāli ir brīvi no jebkādiem radikāliem uzskatiem.

Pēdējā laikā Vėlių Namai ir sācis virzīties vairāk uz smagāku, ritmiskāku tehno iedvesmotu tumšo folku. Mākslinieka galvenās muzikālās ietekmes ir grupas Dead Can Dance, Shape of Despair, Wardruna, Sunn O))), Sigur Ros.

Vėlių Namai Latvijā jau ir koncertējis pāris reizes, iepriekšējais albums Laumių Šokis izdots ar latviešu P3LICAN palīdzību, to māsterējis Olivers Tarvids. Jaunākais albums Kúrir ir veltīts senās Baltijas leģendārajiem iedzīvotājiem kuršiem, smeļoties iedvesmu to kareivīgumā un drosmē, kas ir ne mazākas cieņas vērta kā izslavētajiem vikingiem.

Ar pagaidām samērā retajiem, bet efektīvajiem koncertiem projekts uzstājies vairākās Eiropas valstīs, koncertvalstu skaits turpina pieaugt un šīs minitūres ietvaros piepulcēsies arī Igaunija, Krievija un Baltkrievija.

17. oktobrī koncerts notiks Rīgā, peldošajā galerijā Noass, kur uzstāšanos papildinās latviešu izpildītāja Sarma. Pasākums: https://www.facebook.com/events/662401237583208/

18. oktobrī koncerts notiks Jelgavā, Melno Cepurīšu  Balerijā.

Pasākums: https://www.facebook.com/events/933521336981626/.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja