Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas Radio tiešraidē piedāvā Aleksandra Antoņenko debiju Ņujorkas Metropolitan operā

Latvijas tenora Aleksandra Antoņenko nozīmīgo un ilgi gaidīto debiju ASV nozīmīgākajā opernamā - Ņujorkas Metropolitan operā, čehu komponista Antonīna Dvoržāka romantiskajā drāmā "Nāra"  dzirdēsim tiešraidē LR 3. programmā Klasika sestdien 14.martā plkst. 19. Tiešraide, kas Latvijas Radio klausītājiem piedāvāta šosestdien, būs jau trešā izrāde "Nāras" iestudējuma atjaunojumam, kura pirmizrāde notika 9.

martā un jau recenzēta ASV vadošajā laikrakstā The New York Times.  Laikraksts A.Antoņenko debiju "Metropolitan" operā Prinča lomā novērtējis kā ļoti nozīmīgu Latvijas tenora uznācienu uz šīs slavenās skatuves. "Izskatīgs un nobriedušā skatuviskajā sniegumā Antoņenko saviļņoja ar apburošu pašapziņu (tulk.arī - pārliecību) un dabiskumu. Viņa kvēlais lirisms un spēkpilnais skanējums izcēla viņu kā izpildītāju ar ievērojamu nākotni. "

Izcilais, starptautiski plaši pieprasītais Latvijas tenors A.Dvoržāka "Nārā" Ņujorkas Metropolitan operā atveido Prinča lomu, bet titullomā ir amerikāņu mūsdienu opermākslas ikona, apburošā dīva Renē Fleminga. Režisora Oto Šenka 1993.gada iestudējuma atjaunojumu diriģē Prāgas filharmonijas mākslinieciskais vadītājs un BBC Symphony galvenais diriģents Jirži Belohlaveks. Pirmizrāde bija dzirdama Metropolitēna operas radio Sirius XM, savukārt sestdienas 14.marta izrādi visai pasaulei raidīs Toll Brothers-Metropolitan Opera International Network. Tiešraidi Latvijas Radio 3.programmā Klasika vadīs un starpbrīdī telefonintervijas Aleksandru Antoņenko un izrādē klātesošo LNO māksliniecisko vadītāju Arturu Maskatu piedāvās Ināra Ancāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja