Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Ļauties priekam, kopā būšanai un smiekliem. Košā šova Dziesmu duelis koncerttūre uz pozitīva viļņa

Multimāksliniece Elita Patmalniece skaistu jubileju nosvinēja pirms mēneša. Viņa pati tai tik lielu nozīmi nemaz nepiešķir, tomēr ar saviem ilggadējiem skatuves kolēģiem Baibu Sipenieci, Uldi Marhileviču un Normundu Jakušonoku aicina uz košu populārā šova Dziesmu duelis koncertturneju, kuras laikā plānotas arī viņas jubilejas svinības.

"Drīzāk jau svinam dzīvi ar dziesmām un jokiem. Jautrs garastāvoklis un smiekli – ko vairāk vajag," no godināšanas izvairās Elita Patmalniece. Priekam iemeslu var atrast vienmēr, un kolēģi saka: tur, kur Elita, valda krāsas, jautrība, uzdrīkstēšanās, vārdu sakot, prieks.

Vērienīgais muzikālais šovs Dziesmu duelis, kas televīzijā radās pirms 20 gadiem, īsā laikā kļuva populārs, un tā spēles elementus aizvien izmanto ballītēs un pasākumos. Panākumu pamatā bija nemainīgie, atraktīvie un aizrautīgie pasākuma dalībnieki: vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, mūziķis Normunds Jakušonoks un komponists Uldis Marhilevičs. Māksliniece Elita Patmalniece nodrošināja vizuālo košumu un spilgtumu. Tagad uz skatuves koncerttūrē visā Latvijā šova pamatsastāvs kopā ar pavadošo grupu paliks nemainīgs, savukārt vienu dueļa komandu pārstāvēs dziedātāja Olga Rajecka un māksliniece Elita Patmalniece, bet otru – mūziķis Atis Ieviņš un šovmenis Ufo.

"Koncerts ar spēles elementiem," pasākumu raksturo E. Patmalniece un par sevi saka: "Esmu latviešu mūzikas un estrādes fane. Kad sanāk par daudz darba, gribas atlaist dvēseli un kaut ko uzdziedāt. Tā ir ļaušanās priekam. Tad dziesmas, kas tajā mirklī izsaka emocijas vistiešāk, atnāk pašas. Negaidīti, bet vietā."

Koncertšovs nav iedomājams bez košiem tērpiem. Vienojoša, dominējoša zīmējuma E. Patmalnieces radītajos tērpos nebūs, bet krāsas gan būs. "Tas bija nejauši. Sipeniecei koncerta reklāmai vajadzēja kleitu, un man bija dota viena diena. Nesanāca tik raibs, kā gribētos, bet koncerttūres laikā tas mainīsies. Tad nu iesākums – zaļš un laškrāsas rozā. Nebija viegli salikt kopā," stāsta māksliniece. Ikdienā viņu pašu, lielo izšūto gleznu un kleitas var sastapt Rīgas galerijā Putti. "Tur arī iet jautri. Atnāk, brīnās, fotografējas. Visi priecīgi!"

Jubilejas šovs Dziesmu duelis notiks 23. augustā Saulkrastu estrādē, 30. augustā Kuldīgas pilsētas estrādē, 6. septembrī Rojas brīvdabas estrādē, 22. novembrī Siguldas Kultūras centrā Siguldas devons, 24. novembrī kultūras centrā Ulbrokas pērle, 1. decembrī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars, 20. decembrī Krustpils Kultūras centrā, 31. decembrī VEF Kultūras pilī Rīgā un 2025. gada 1. februārī Ventspils Teātra namā Jūras vārti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja