Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Lielajā ģildē uzstāsies Birmingemas pūtēju orķestris

Lielajā ģildē 21. oktobrī plkst. 19 notiks Birmingemas pūtēju orķestra koncerts, kurā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Martina Elerbija skaņdarbs Parīzes portreti, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

Lielajā ģildē skanēs britu komponistu Filipa Spārka, Gaja Vūlfendena, Keneta Hesketa, Roba Vifina un Dereka Buržuā skaņdarbi. Tāpat klausītāji varēs baudīt arī austrieša Persija Greindžera un japāņu komponista Takamasa Sakai kompozīcijas.

Koncerts ir daļa no IX Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju foruma programmas. Māksliniekus diriģēs Kīts Allens, savukārt perkusiju solo izpildīs Simona Rebello.

Ertmane norādīja, ka britu komponista Elerbija darbus atskaņo un ieraksta visā pasaulē. IX Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju foruma laikā komponists ieradīsies Latvijā, lai ne tikai Lielajā ģildē būtu klāt pirmatskaņojumā, bet arī, lai kopā ar Allenu vadītu meistarklasi, kuru aicināti apmeklēt visi foruma dalībnieki.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (LVJMA) 21. oktobrī un 22. oktobrī norisināsies IX Baltijas valstu pūtēju orķestru un ansambļu vadītāju forums, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Foruma mērķis ir aktualizēt kolektīvās muzicēšanas nozīmi, tradīcijas un pieredzi Baltijas valstīs. Pasākuma programmā iekļautas dažādas meistarklases, radošas tikšanās, mūzikas instrumentu un nošu izstāde, pūšaminstrumentu un ansambļu koncerti.

Meistarklašu vadītāji un viesdiriģenti būs mūzikas speciālisti no ASV, Lielbritānijas, Vācijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja