Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Liepājā norisināsies skaņas mākslai veltīts festivāls Skaņas dienas

No 25. līdz 31. maijam Liepājānorisināsies starptautiskais skaņas mākslai, mūzikai, eksperimentiem un jaunradei veltītais festivāls Skaņas dienas, informēja festivāla pārstāve Paula Vītola.

P. Vītola norādīja, ka līdz 24. maijam jebkuram interesentam ir iespēja pieteikties radošajās darbnīcās, kuru šī gada tēma ir biosignāli. Darbnīcas veidotas sadarbībā ar starpdisciplināro mākslas platformu Pixelache Somijā. Darbnīcu dalībinieki apstrādās un interpretēs dažādus datus un signālus dabā un pilsētvidē, tos sonificējot, vizualizējot, apstrādājot un interpretējot audiovizuālās kompozīcijās un instalācijās. Radošo darbnīcu rezultātus būs iespējams apskatīt un noklausīties festivāla noslēgumā ceturtdien, 30. maijā.

Radošās darbnīcas vadīs skaņas un mediju mākslinieki Krišjānis Rijnieks (LV/DE), Antje Greie-Ripati (Antye Greie-Ripatti, DE/FI), Šons Pinčbeks (Shawn Pinchbeck, CA), Viljams Kosta (William Bilwa Costa, DE) un Maikls Railijs Makdermots (Michael Riley McDermott, US).

Festivāla ietvaros norisināsies arī skaņas mākslas izstāde, kurā piedalīsies mākslinieki Zanda Puče, Pēters Riekstiņš, Milda Ziemane, Paula Ostupe un citi. Izstāde tiks atklāta 25. maijā plkst. 19, un būs apskatāma līdz 30. maijam.

25. maijā plkst. 20 norisināsies atvērtais performanču vakars, piedaloties jaunajiem māksliniekiem un citiem, kuri vēlas eksperimentēt bez formas vai satura ierobežojuma, izmantojot dažādus instrumentus, medijus, tehnikas. Pasākumā piedalās mākslinieču apvienība Not Even Born Yet, kurā tiek apvienoti klasiski mūzikas instrumenti ar elektroniku, mediju māksliniece Ieva Vīksne, kura piedāvās apmeklētājiem performanci, sonificējot savus smadzeņu viļņus, apvienība Antenas, Kristofers Knesis a.k.a Krystofers un vēl citi jaunie mākslinieki.

26. maijā plkst. 20 notiks viens no festivāla centrālajiem notikumiem - dzīvās eksperimentālās un elektroniskās mūzikas koncerts Skaņas Novakare. Koncertā piedalās skaņas mākslinieks Huans Duarte (Juan Duarte, FI), Viljams Kosta un Maikls Railijs Makdermots ar performanci Ne/dabiskie lauki (Un/natural fields), komponists Platons Buravickis un jaunais skaņas un mediju mākslinieks Uldis Hasners.

Pēc tam sekos elektroniskā deju mūzika, kuru piedāvās DJ/VJ duets Lelis & Vītoliņa, DJ duets PA & LEONE no Ogres, kā arī Marts Maniks a.k.a MRDS no Igaunijas (Mart Männik, EE).

Vairāk informācijas par festivālu, radošajām darbnīcām un programmu mājaslapā http://sound.mplab.lv, kā arī rakstot uz [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja