Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LNO top komiskās operas "Mīlas dzēriens" pirmizrāde

12.februārī Latvijas Nacionālajā operā notiks Gaetano Doniceti komiskās operas "Mīlas dzēriens" pirmizrāde, informē LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Iestudējumu veido starptautiska radošā komanda. Pēc ilgāka pārtraukuma pie Latvijas Nacionālās operas orķestra diriģenta pults atkal stāsies Aleksandrs Viļumanis.

Iestudējuma režisors ir Erfurtes Teātra mākslinieciskais vadītājs Gijs Montavons, kurš strādājis daudzos opernamos visā pasaulē, tostarp Ņujorkas Metropolitan, darbojas kā prestižu starptautisku vokālistu konkursu žūrijas un dažādu režisoru organizāciju valdes loceklis, bet pagājušajā gadā saņēmis Francijas goda apbalvojumu Chevalier des Arts et des Lettres. Savukārt scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Erfurtes Teātra galvenais mākslinieks Henks Irvins Kitels, kurš pazīstams ne tikai kā veiksmīgs skatuves ietērpa veidotājs Eiropas operas un dramatiskajos teātros, bet arī kā gleznotājs un instalāciju mākslinieks, kura darbi izstādīti daudzviet pasaulē. Kopā ar viņiem pie iestudējuma strādā gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, dramaturgs Johens Breiholcs, horeogrāfe Elita Bukovska un grima māksliniece Vivita Jansone. Galvenajās lomās: Marina Rebeka, Inga Šļubovska, Kristīne Gailīte, Dmitrijs Popovs, Andris Kanniņš, Jānis Apeinis, Raimonds Bramanis, Armands Siliņš, Krišjānis Norvelis, Sergejs Martinovs un Evija Martinsone.

Stāsta LNO jauniestudējuma dramaturgs Johens Breiholcs: "Lai gan Mīlas dzēriens formāli ir opera buffa – komiskā opera, tajā slēpjas daudz vairāk nekā tikai virspusēji, viegli joki un smieklīgas situācijas. Šis darbs ir apburoši jauks un asprātīgs, tomēr brīžiem arī dziļi aizkustinošs, pietiekami nopietns, pat traģisks. Neiespējamajam mīlētāju pārim Adīnai un Nemorīno, kas operas sākumā šķiet pilnīgi nesaderīgi, vienam otru pamazām jāatklāj. Abos gadījumos pirmie iespaidi izrādās maldinoši, jo Adīnai piemīt daudz vairāk nekā tikai koķeta pārākuma apziņa, un Nemorīno apveltīts ar ko vairāk par nevainīgu naivumu. Protams, beigās uzvar mīlestība.

Mūsu iestudējumā darbība risināsies kādā Itālijas makaronu fabrikā 20. gadsimta piecdesmitajos gados. Tas bija laiks, kad milzīga nozīme tika piešķirta nevainojamai ārienei, kamēr aiz šīs fasādes viss izskatījās pavisam citādi: pār visu valdīja juteklība, un Itālijā, tāpat kā daudzās itāliešu operās, tā ir tieši saistīta ar ēdienu un ēšanu. Mīlestība, mūzika, vīns un makaroni ir neatņemamas itāliešu dzīves stila sastāvdaļas. Kas gan varētu būt vēl piemērotāka vide operai, kurā jauns cilvēks iekaro savu mīlestību ar pāris Bordeaux palīdzību?"

Pirmizrāde: 12.februārī plkst. 19:00

Izrādes: 13., 15., 17.februārī, 31.martā, 3.aprīlī, 5., 13.jūnijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja