Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LNSO Rīgā uzstāsies kopā ar pasaulslaveno čellistu Mišu Maiski

Pirms došanās koncerturnejā pa Japānu 25. augustā Lielajā Ģildē plkst. 20.00 Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris Rīgā aicina novērtēt koncertturnejai sagatavoto koncerta programmu ar izcilo čellistu Mišu Maiski, japāņu diriģentes Tomoni Nošimoto vadībā - pavēstīja LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Šā gada novembrī LNSO un pasaulslavenais čellists Miša Maiskis dosies 18 koncertu turnejā pa Japānu, kur tāpat kā iepriekšējā turnejā šā gada janvārī muzicēs Japānas jaunās zvaigznes, diriģentes Tomomi Nošimoto vadībā. Turneja izrādījās tik veiksmīga, ka orķestris nekavējoties uzaicināts Japānā atgriezties. Pirms došanās nākamajā turnejā tas piedāvā klausītājiem Latvijā vieskoncertiem sagatavoto programmu, kurā kā solists uzstāsies viens no slavenākajiem bijušajiem rīdziniekiem čellists Miša Maiskis. (Slavenā mūziķa bērnība aizritējusi Rīgā un pirmie soļi skaņu pasaulē saistīti ar Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu.) M.Maiskis ir neordinārs mūziķis un ekstravaganta personība - viņš spēlē klasiskās mūzikas repertuāru, taču nekad neuzstājas frakā un gandrīz katrai uzstāšanās reizei izvēlas atbilstoši izteiksmīgas rotaslietas. Pateicoties spilgtajam mākslinieciskajam sniegumam un personības valdzinājumam, Maiskim ir viens no kuplākajiem fanu pulkiem pasaulē.

Koncertā 25. augustā Lielajā Ģildē skanēs Dvoržāka koncerts čellam ar orķestri, kas ir īpaši iemīļots skaņdarbs čellista repertuārā, Riharda Vāgnera uvertīra operai „Nirnbergas meistardziedoņi” un Pētera Čaikovska 6. – „Patētiskā” simfonija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja