Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Martā sāks biļešu tirdzniecība uz Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra festivālu LNSO vasarnīca 2019

No 1. marta sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) festivāla LNSO vasarnīca koncertiem, kas no 23. līdz 25. augustam notiks Rēzeknē, Latgales vēstniecībā Gors, informēja festivāla pārstāve Anna Babre.

Festivālā būs četri programmas virzieni: simfoniskais, izglītojošais, jaunradošais un izklaidējošais.

23. augusta vakarā noslēgsies starptautiskas jauno komponistu meistarklases, un vakara koncertprogrammas pamatā būs jauniešu radītie jaundarbi ar Ziemeļlatgales tautasmūzikas motīvu atbalsīm. Uzstāsies Rēzeknes kamerorķestris Jāņa Stafecka vadībā, un skanēs Latgales skaņumilža Jāņa Ivanova mūzika. Meistarkursu ansamblī spēlēs klavesīniste Ieva Saliete, kontrabasists Mārcis Lipskis un citi atzīti Latgales mūziķi. Pēc koncerta uz Jumta terases notiks tradicionālais Kino un mūzikas vakars.

24. augusta vakarā kopā ar LNSO un Andri Pogu solistu ampluā uzstāsies unikālais dāņu-latviešu pūšaminstrumentu kvintets Carion, mūziku atskaņojot no galvas un vienlaikus veicot sarežģītus horeogrāfiskus zīmējumus. Tiks pirmatskaņots triju autoru jaundarbs: komponisti Andris Dzenītis (Latvija), Brita Bīstrema (Zviedrija) un Anderss Nordentofts (Dānija) katrs sacerējuši vienu no trim jaundarba daļām. Notikuma režisors būs Dāvis Sīmanis, kurš vairākkārt veidojis skatuvisko tēlu interpretāciju īpašiem LNSO koncertiem. Līdzdalību koncertizrādē apsolījis viens no progresīvāk un interesantāk domājošiem gaismu māksliniekiem Oskars Pauliņš. Šajā vakarā atcerēsimies Baltijas ceļa 30. jubileju, kurai Andris Dzenītis veltījis savu jaundarba daļu. Koncerta otrajā daļā  būs dzirdama Vīnes ģēnija Ludviga van Bēthovena Trešā simfonija, kas sākotnēji tika veltīta komponista reiz dievinātajam vienaudzim Napoleonam Bonapartam.

25. augusta pēcpusdienā festivāls noslēgsies ar vērienīgu klasiskā un laikmetīgā simfodžeza programmu Bernsteins, Gēršvins, Elingtons, Bjorka un Linda Leen, ko diriģenta Gunta Kuzmas vadībā LNSO atskaņos kopā ar Latvijas Radio bigbendu. Koncerta solisti – spožā latviešu dziedātāja un dziesmu autore Linda Leen un izcilais saksofonists Gints Pabērzs. Koncertā tiks atskaņoti Leonarda Bernsteina, Džordža Gēršvina, Djūka Elingtona, Bjorkas, Lindas Leen un Kārļa Vanaga skaņdarbi. Koncerta mākslinieciskais vadītājs Guntis Kuzma spēlēs ekskluzīvu klarnetes solo.

24. augustā LNSO vasarnīcā pirmizrādi piedzīvos komponista Edgara Mākena un Latvijas Leļļu teātra galvenā režisora Ģirta Šoļa jaunā muzikālā izrāde visai ģimenei Loranga jeb Stāsts par vienu gluži traku māju. Izrādes pamatā ir zviedru mūsdienu rakstnieces Barbru Lindgrenas asprātīgais un ēverģēlīgais piedzīvojumu stāsts Loranga. Uz izrādi tiek aicināti pirmskolas un jaunākā skolas vecuma bērni ar vecākiem. 

LNSO vasarnīcas otrās dienas turpinājumā bērni un pusaudži tiek aicināti uz Ritma spēlēm ar sitaminstrumentu ansambli Perpetuum ritmico. Mūziķi iepazīstinās jaunos skatītājus ar ritma pasauli un perkusiju daudzveidību. Interaktīvajās ritma spēles varēs piedalīties ikviens, izmantojot orķestrī atrodamos sitaminstrumentus, dažādus sadzīves priekšmetus un pat paši savu ķermeni. Perpetuum ritmico ir Latvijā pagaidām vienīgais regulāri muzicējošais sitaminstrumentu ansamblis. Ansamblī spēlē Mikus Bāliņš, Elvijs Endelis, Guntars Freibergs, Ernests Mediņš.

Festivāla noslēdzošajā dienā, 25. augustā, uz Muzikālo rītarosmi dzīvās mūzikas pavadījumā tiek aicināti bērni vecumā no 5 līdz 8 gadiem. To vadīs laikmetīgās dejas horeogrāfe Alise Putniņa, un tā tiks balstīta asociāciju un sajūtu rotaļās, ļaujot iepazīt un apzināt savu ķermeni ar jogas kustību un elpošanas vingrinājumiem.

Festivālā padomāts arī par pašiem jaunākajiem apmeklētājiem – mazuļiem vecumā no 1 līdz 3 gadiem, kurus priecēs LNSO mūziķi, atskaņojot populārus klasiskās mūzikas skaņdarbus, kas bagātināti ar teatralizētām darbībām. Ņemot vērā mazuļu uztveri, tiek veidota tieši šai vecuma grupai atbilstoša programma, kurā četri mūziķi un pasākuma vadītājs papildinās muzikālo performanci ar aktieriskiem elementiem. Vakara koncertu laikā darbosies bērnistaba, kur bērni varēs uzturēties pieredzējušu audzinātāju uzraudzībā.

Festivāla LNSO Vasarnīca biļešu iepriekšpārdošana tiks uzsākta jau 1. martā Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē. Pirmās 150 biļetes būs iespējams iegādāties ar 40% atlaidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja