Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Mikrofona ieraksti honorāros izpildītājiem izmaksājuši vairāk nekā 4,5 miljonus latu

Viena no Latvijas vadošajām mūzikas ierakstu kompānijām "Mikrofona ieraksti" savā 15 gadu pastāvēšanas laikā vietējiem, ārvalstu izpildītājiem un autoriem honorāros izmaksājusi vairāk nekā 4,5 miljonus latu.

Kompānija "Mikrofona ieraksti", kas šomēnes svin 15 gadu jubileju, ir izdevusi vairāk nekā 500 latviešu mūzikas ierakstu albumus, producējusi daudzus televīzijas raidījumus un koncertus, kā arī izdevusi 17 DVD un izveidojusi mūzikas digitālās izplatīšanas vietni "Doremi.lv", aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji.

15 gados uzņēmums sadarbojies ar populārākajiem Latvijas dziesmu autoriem un izpildītājiem. Starp tiem ir Raimonds Pauls, "Prāta vētra", "Līvi", Laima Vaikule, "Credo", "Menuets", "Labvēlīgais tips", "Tumsa", "100.debija", Roberts Gobziņš, Valdis Atāls, "Rebel", Arnis Mednis, Liene Šomase, "Cosmos", Aisha, Andris Ērglis, Jenny May, Kristīna Zaharova, LieneCandy, Roberts Lejasmeijers, Nikolajs Puzikovs, Evija Sloka un daudzi citi.

No izdotajiem albumiem 23 ir saņēmuši zelta un platīna disku apbalvojumus, daudzas dziesmas un albumi novērtēti ar "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu", kas ir vietējās mūzikas industrijas augstākā atzinība.

"Mikrofona ieraksti" lieto zīmolus "MicRec" un "Raibā taureņa ieraksti", kā arī kopš dibināšanas ir vienas no lielākajām ierakstu kompānijas pasaulē "EMI Records" partneris Baltijas valstīs, pārstāvot tādus māksliniekus kā "Depeche Mode", "The Beatles", "The Rolling Stones", "Pink Floyd", Robiju Viljamsu un citus.

"MicRec" producētie ieraksti bijuši gan vienā no pasaules prestižākajiem dziesmu topiem - Apvienotās Karalistes "Top 40", gan Beļģijas, Polijas, Krievijas, Francijas, Nīderlandes, Indonēzijas, Skandināvijas valstu, kā arī ASV populārāko dziesmu sarakstos. "MicRec" mākslinieki ir plaši pārstāvēti arī Latvijas iecienītāko dziesmu reitingos.

"Mikrofona ieraksti" ir dibināta 1996.gada 17.aprīlī. Kompānijas dibinātāji ir žurnāliste un producente Elita Mīlgrāve un mūziķis, dzejnieks Guntars Račs. Savulaik par kompānijas marketinga direktoriem strādājuši un vēlāk savas kompānijas nodibinājuši Ainars Mielavs un Rimants Liepiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja