Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Mūziķim Freimanim veltītā uzvedumā gaidāmi vairāki viņa dziesmu pirmatskaņojumi

27.janvārī Arēnā Rīga notiks Mārtiņam Freimanim veltītā mūzikla pirmizrāde, kurā būs klausāmi viņa dziesmu pirmatskaņojumi un populāri hīti. Mans draugs Mārtiņš Freimanis iecerēts kā muzikāls uzvedums, kura pamatā izmantota mazāk zināma un iepriekš nedzirdēta M.Freimaņa daiļrade, portālam Diena.lv vēsta Mārtiņa Freimaņa fonda pārstāvji.

Iestudējumā tiks atveidots krāšņs un emocionāls vēstījums par draugu, kurš, lai arī fiziski vairs nav starp mums, caur savām dziesmām un dzīves redzējumu joprojām dzīvo šeit un tagad.  Stāstu izstāstīt un sajust palīdzēs M.Freimaņa draugi - grupa Tumsa, mūziķi Kaža, Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Ivo Fomins, Andris Ērglis, Māra Upmane, Chilli, Viktorija Streiča, grupas PeR, Putnu Balle, Musiqq, koris Mūza, Zanda Štrausa, Maija Kalniņa.

Būtiska nozīme uzvedumā būs skaņas, gaismas un dejas saspēlei un M.Freimaņa dziesmām. Gaismas arēnā nedzisīs līdz ar pēdējo ainu uzvedumā - arī pēc tam skatītājiem būs iespēja atcerēties M.Freimani, esot kopā ar viņa mūziku un draugiem.

Stāstus izdejos deju grupa Dzirnas, tautas deju ansamblis Uguntiņa un Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas pirmā kursa studenti. Horeogrāfiju izstrādā Markus Zmoelnig, kas veidojis deju priekšnesumus arī 2011.gada 11.martā notikušajam M.Freimaņa piemiņas koncertam.

Visi ienākumi no šī uzveduma tiks tālāk novirzīti turpmākajai Mārtiņa Freimaņa fonda darbībai. Pirmais gads ir bijis notikumiem bagāts - Aizputē atklāta M.Freimaņa piemiņas vieta, izdota viņa otrā dzejas grāmata, kā arī atceres koncerta DVD un Bluray. Ar fonda atbalstu tapusi nojume nodarbībām bērniem ar īpašām vajadzībām Grobiņas pagasta Dižvanagos, kur notiek šo bērnu rehabilitācija, izdots grupas Livido singls, kā arī atbalstīti divi jauno mūziķu konkursi.

Šogad fonds labiekārtos M.Freimaņa piemiņas vietu Aizputē, turpinās sadarbību ar biedrību Dižvanagi, patversmi Dzīvnieku draugs, kā arī organizēs konkursu jaunajiem mūziķiem, kur tiks meklēti un ierakstīti labākie skaņdarbi.

Biļetes uz mūziklu Mans draugs Mārtiņš Freimanis pieejamas Biļešu paradīzes kasēs. Katra iegādātā biļete ir ziedojums Mārtiņa Freimaņa fondam.

Mārtiņa Freimaņa fonds pauž gandarījumu, ka uzņēmumi, kas atbalstīja pirms gada notikušo piemiņas koncertu, arī šoreiz palīdzējuši ar ieguldījumu, bez kā mūzikla iestudēšana nebūtu iespējama. Plašāka informācija par fonda darbību un atbalstītājiem pieejama www.mff.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja