Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Nacionālajā bibliotēkā notiks grupas Bērnības milicija koncerts un radošā darbnīca

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Audiovizuālajā lasītavā 14. martā plkst. 18 , atzīmējot 15 gadus kopš savā pirmā albuma iznākšanas un pirmo vecuma krīzi, grupa Bērnības milicija aicina uz radošo darbnīcu un koncertu, informēja bibliotēkas pārstāvis Augusts Zilberts.

(precizēts pasākuma laiks)

Pirms 15 gadiem kādā Rīgas teātrī notika īpašs pasākums: padsmitgadnieku grupas Bērnības milicija pirmā albuma prezentācija jeb, kā grupa pati to dēvēja, “ekshumācija”. Lai arī Bērnības milicija bija tik tikko parādījusies uz Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuves, uz koncertu ieradās vairāk nekā 100 cilvēku, un kopš tā laika grupa saglabājusi stabilu vietu savu klausītāju sirdīs.

Darbnīcas laikā tās apmeklētājiem būs iespēja izgatavot savu albuma vāciņu pēc oriģinālā parauga, lai to kopā ar disku iegūtu savā īpašumā par īpašu cenu. Oriģinālais albuma noformējums veidots no padomju laika flīzes, Luija Aragona grāmatas Komunisti lapām un fotogrāfijas, kurā redzams fragments no bērnu apgleznotas sienas pie Rīgas Dzemdību nama. Šis vāciņš ir gana radošs diska iepakojums, lai ne tikai mūzikas mīļi, bet arī disku kolekcionāri joprojām priecātos to iegūt savā īpašumā.
Darbnīcas dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam uz to pieteikties iepriekš, sekojot šai saitei: https://ej.uz/muzikadejam

Pēc darbnīcas, turpat lasītavā sāksies Bērnības milicijas koncerts, grupas oriģinālsastāvam atskaņojot albuma Mūzika dejām dziesmas. Uz koncertu aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas.

Paralēli pasākumam Audiovizuālajā lasītavā būs iespējams apskatīt izstādi Zibens pa dibenu, kurā apkopoti mūzikas žurnālista, kritiķa un dīdžeja Ulda Rudaka izvēlēti 100 labākie latviešu mūzikas albumi, starp kuriem atrodams arī Bērnības milicijas albums Mūzika dejām.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja