Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Simtgades nominācija svinēs Latvijas teātra un kino jubilejas

No sirds sadziedāties zelta dziesmās

Kura ir jūsu dungojamā dziesma? Tā, kas no rīta pirmā ieskanas radio, vai kāda no teātra vai kino dziesmām? Aktieris Māris Bezmers visbiežāk ikdienā dungo Zilo karbunkuli, to šad tad uzdzied arī viņa bērni. Nereti tieši teātra un kino dziesmas ir tās, kas tīk vairākām paaudzēm.

Latvijas simtgades gadā arī mūsu valsts teātrim un kino ir nozīmīgas jubilejas. Māris Bezmers jūtas pagodināts, ka viņam uzticēts režisēt vērienīgo koncertu Simtgades nominācija, kas atzīmēs Latvijas teātra 150 un Latvijas kino flagmaņa Rīgas kinostudijas 70 gadus, vienkopus pulcējot Latvijas teātra un kino zvaigznes. "Ideja ir vērienīga, jo tēma ir ļoti plaša. Ir tik daudz populāru teātra un kino dziesmu – kuras ņemt?" skaidro Māris Bezmers, piebilstot, ka teātra dziesmas koncertā tomēr dominēs, jo faktiski jau Latvijā arī filmās spēlē teātra aktieri.

Koncerts notiks rītvakar, 9. novembrī, plkst. 19 VEF Kultūras pilī Rīgā. Aktieru izpildījumā skanēs gan populāras, gan ne tik zināmas teātra izrāžu dziesmas, ir gaidāmi pārsteidzoši un vēl nedzirdēti dueti, iecerēta arī skatītāju sadziedāšanās ar māksliniekiem. Koncertā piedalīsies Andris Bērziņš, Varis Vētra, Gundars Silakaktiņš, Marģers Eglinskis, Karīna Tatarinova, Ģirts Rāviņš, Elīna Vāne.  Aktieri komentēs savu dziedamo dziesmu. Bet pasākuma centrālā ass būs Imants Strads, kurš iejutīsies Cepļa kunga tēlā. Nu kurš gan nepazīst Cepli?! Visi pazīst – gan no filmas, gan teātra izrādes," koncerta noskaņu iezīmē režisors.

Emocionāls pienesums būs kino jubilejas atzīmēšana. Īpašie viesi koncertā Simtgades nominācija būs Lilita Ozoliņa, Olga Dreģe, Juris Strenga, Uldis Dumpis un Dace Eversa. "Es nebaidos šī vārda – dižaktieri! Sumināsim! Tā nominācija ir pats koncerts, jo paldies jau var pateikt dažādos veidos," skaidro Māris Bezmers. "Koncerts ir kā viens liels sveiciens, caurstrāvots ar godināšanu, atmiņām, spilgtām epizodēm. Uz vienas skatuves tiksies vairāku paaudžu mākslinieki. Īpašu noskaņu pasākumam piešķirs uz lielā ekrāna redzamie videofragmenti no mums zināmām un populārām filmām ar citātiem, kas jau folklorizējušies latviešu atmiņās. Atliek tikai iesākt teikumu, kad jau var runāt līdz. Simtgades nominācijai ir dziļi simboliska nozīme, jo tās izvirzīšanā piedalīsies paši skatītāji. Skatītājs ir un paliek galvenais un nozīmīgākais vērtētājs!"

Lai arī muzicēt un dziedāt patīk, pats Māris Bezmers uz skatuves šoreiz nekāps. "Mēģinu nejaukt režisora un aktiera darbu. Ja daru, tad vienu lietu un kvalitatīvi." Bet, ja liekam svaru kausos teātri un kino, – kurai mākslai viņš dotu priekšroku? Atbilde ir ātra: "Domāju, ka izvēlētos teātri. Izrāde katru reizi ir unikāls notikums, ko veido arī subjektīvu apstākļu sakritības, bet kino… To var redzēt arī kādu citu reizi, un tas neko nebūs zaudējis no savas vērtības."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja