Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Notiks festivāls "Eiropas Ziemassvētki"

4.decembrī ar koncertu "Winter Jazz" sāksies gadskārtējais festivāls "Eiropas Ziemassvētki", informē "Latvijas Koncertu" sabiedrisko attiecībuvadītāja Rinta Bružēvica. Festivāls risināsies līdz 30.decembrim, un tā koncerti notiks Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā un Rīgā.

Festivāla atklāšanas koncertā 4.decembrī Lielajā Ģildē uzstāsies dziedātājs Intars Busulis kopā ar izciliem Latvijas džeza instrumentālistiem Gintu Pabērzu (saksofons), Viktoru Ritovu (klavieres), Andri Grunti (kontrabass), Māri Briežkalnu (sitaminstrumenti). Programmā: populāras džeza un šansonu melodijas.

9.decembrī koncertā "Vīnes klasika" orķestris "Sinfonietta Rīga" pirmoreiz sadarbosies ar vairāku starptautisku konkursu laureātu - lietuviešu pianistu Daumantu Kirilausku. Programmā: Ludviga van Bēthovena Trešais klavierkoncerts, Jozefa Haidna 98.simfonija, Ērika Ešenvalda skaņdarbs "Laika robežas", kā arī lietuvietes Justes Janulītes jaundarbs "Elongation of Nights" ("Nakšu paildzinājums"). Ar šo programmu orķestris arī dosies savā pirmajā koncertturnejā pa Lietuvu, koncertējot Klaipēdā, Kauņā un Viļņā.

11.decembrī Mazajā ģildē būs klausāma marimbista Riharda Zaļupes un brāļu Oskara un Raimonda Petrausku kopīgi veidotā programma "Mixed Music". Programmā: vācu mūziķa Ekharda Kopecka, atraktīvā Latvijas kanādieša Nika Gothama, japāņu filmu mūzikas komponista Takagucu Muramacu, kā arī pašu "Mixed trio" mūziķu radīti skaņdarbi.

12.decembrī Spīķeru koncertzālē uzstāsies Rīgas saksofonu kvartets un Raimonds Tiguls. Programmā: R.Tigula, Greiema Fitkina, Perija Goldsteina, Juna Nagao, Nika Gothama skaņdarbi.

16.decembrī Mazajā ģildē notiks koncerts "Zalcburgas sapnis", kurā muzicēs flautiste Dita Krenberga, klarnetists Mārcis Kūlis un stīgu kvartets "Euphonia". Programmā: Zalcburgā dzimušā V.A.Mocarta slavenais Flautas kvartets Re mažorā, kā arī Johana Joahima Kvanca un kontrabasiste Džovanni Botezīni skaņdarbi.

17.decembrī Spīķeru koncertzālē uzstāsies vokālā grupa "Framest" un "Baltic Jazz Trio": Lietuvas džeza zvaigzne, pianists un komponists Daiņus Pulausks, igauņu kontrabasists Toivo Unts un Latvijas sitaminstrumentālists Māris Briežkalns.

18.decembrī Lielajā Ģildē uzstāsies operdziedātāja Inga Kalna, kā arī orķestris "Sinfonietta Rīga" Normunda Šnē vadībā. Programmā: Mocarta koncertārijas "Bella mia fiamma addio" un "Chi sa qual sia" u.c., kā arī Mocarta operu "Figaro kāzas" un "Dons Žuans" uvertīras.

18.decembrī Rīgas Sv.Pētera baznīcā un 19.decembrī Rīgas Sv.Jāņa baznīcā - meditācijas un pārdomu programma "Gregoriskie dziedājumi", kurā "Schola Cantorum Riga" dziedātāju balsis savīsies ar Ginta Pabērza saksofona improvizācijām. Koncertā piedalīsies arī Valsts akadēmiskais koris "Latvija".

23.decembrī Mazajā ģildē uzstāsies klavieru kvartets "RIX" un kontrabasists Gunārs Upenieks. Programmā: A.Dvoržāka "Piecas bagateles" u.c. skaņdarbi.

26.decembrī Rīgas Sv.Jāņa baznīcā notiks koncerts "Gloria in Excelsis Deo", kurā piedalīsies baroka orķestris "Collegium Musicum Rīga" diriģenta Māra Kupča vadībā, kontrtenors Sergejs Jēgers, dziedātāja Elīna Volkmane un Rīgas Doma zēnu koris. Šī programma skanēs arī 6.decembrī Daugavpilī Latviešu kultūras centrā un 13.decembrī Cēsu Sv.Jāņa baznīcā.

27.decembrī Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcā notiks labdarības koncerts, kurā uzstāsies vokālā grupa "Framest". Programmā: Ziemassvētku dziesmas. Ieeja - par ziedojumiem, kas tiks izmantoti Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas zupas virtuves izveidei.

Festivāls noslēgsies 30.decembrī ar koncertu "Haidns un Mocarts" Lutera (Torņkalna) baznīcā. Programmā: J.Haidna skaņdarbs "Missa brevis Sancti Joannis de Deo", V.A.Mocarta motete "Ave Verum corpus" un "Litaniae Lauretanae". Koncertā uzstāsies Latvijas Radio koris, orķestris "Sinfonietta Rīga", LNO solisti Gunta Davidčuka, Baiba Berķe un Viesturs Jansons, kā arī Pauls Putniņš (Lielbritānija).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja