Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Notiks otrais “Švāģer’ mūzikas festivāls”

29. maijā no plkst.23 Siguldas Pilsdrupu estrādē notiks nu jau otrais pasaulē vienīgais “Švāģer’ mūzikas festivāls”, informēja organizatoru “L.Tips” pārstāve Inita Zīmele. Par festivāla saukli neoficiāli var kalpot “Šitāds vēl nav bijis!”, kas arī precīzi raksturo pasākuma ideju – unikālu bezrūpīgas atpūtas un nepiespiestas atmosfēras garu.

Festivālā uzstāsies “Labvēlīgais Tips”, “Ufo grupa”, duets “Karakums” un “Two Old Babies”.I.Zīmele atgādināja, ka festivāla ideja dzima 2009. gadā reizē ar radio SWH raidījuma “BB Brokastis” ētera atrakciju pirmo reizi nominēt gada švāģeri Latvijā, šim notikumam piesaistīts tika sarīkots pasaulē pirmais “Švāģer’ mūzikas festivāls”, kas notika tieši pirms gada – 29. maijā. Arī notikuma vieta nav mainījusies. Pagājušā gada pasākumu apmeklēja teju 2 000 Latvijas švāģeri un ne tikai tikai – arī tie, kam ir švāģeri, un tie, kam nav. Pērn festivālā uzstājās ārzemju viesis - grupa “Boney M” ar oriģinālās grupas sastāva dalībnieci Meiziju Viljamsu, pašmāju grupa “Labvēlīgais Tips” un DJ Ufo.Ar festivāla tradīciju turpinās arī jauna mūzikas stila klasifikācija – švāģer’ mūzika, kam Latvijā vislielāko artavu devusi tieši grupa “Labvēlīgais Tips” ar tādiem labi pazīstamiem švāģer’ mūzikas žanrā klasificējamiem gabaliem kā “Koka klucis Konstantīns”, “Heisā - hopsā”, “Saki jā”, “Mīļumiņ, nāc padzert ūdentiņ!” u.c.  Pasākuma programmā paredzētas lustīgas melodijas, trakas dejas, bufetes, kolosāla publika, līksmošana līdz rītam un citas neprātības, kas, jācer, radīsies dabiskā ceļā no galvu reibinošās, vasaras tuvošanos apliecinošās, gaisā virmojošās smaržu buķetes.Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs, to cena iepriekšpārdošanā tikai Ls 3. Biļešu cena pie ieejas pasākumā - Ls 5.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kas ir švāģer’mūzika?

Kā rodam interneta enciklopēdijas skopajā šķirklī http://lv.wikipedia.org/Švāģeris, vārds "švāģeris" cēlies no vācu "schwager", kas arī nozīmē svaini. Savukārt svainis pazīstams arī kā māsasvīrs. Zīmīgi, ka bieži vien māsas ir klusas un nemanāmas, kamēr par švāģeru izdarībām runā viss pagasts un ne tikai.

No švāģera jēdziena likumsakarīgs atvasinājums ir švāģer’ mūzika. “Švāģer’ mūzika” definējumu nav iespējams atrast nevienā no mūzikas teorijām. To nav iespējams arī viennozīmīgi klasificēt – šis mūzikas žanrs tiek atskaņots kāzās, ballītēs, dārza svētkos, piknikos un citos jampadračos. Īpaši labi tas sasaucas ar laiku, kad jāmet kūleņi pielijušā pļavā vai jādejo ar šašlika iesmu zobos gruzīnu nacionālā deja lezginka, vai četros no rīta, kad tiek risinātas fundamentālās sarunas par tēmu “Vai Tu mani cieni?”.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja