Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Notiks Rudens kamermūzikas festivāls 2008

No 17. septembra līdz 5. oktobrim Rīgā un citās Latvijas pilsētās risināsies Rudens kamermūzikas festivāls 2008 — lielākais un tradīcijām bagātākais Latvijas Koncertu organizētais muzikālais pasākums. Šogad festivālam ir pašam savs patrons: viens no Latvijas mūzikas jomas dižvīriem — komponists Pēteris Vasks (attēlā). Koncertos iekļauti gan viņa opusi, gan citu latviešu autoru skaņdarbi. Festivāla devīze ir tete—a—tete — zem četrām acīm jeb saruna divatā.


17. septembrī festivālu Mazajā ģildē atklās ansambļa The Seattle Chamber Players koncerts. Rīgai viņi sagatavojuši Pētera Vaska un Imanta Mežaraupa mūziku, kā arī triju ASV komponistu skaņdarbus, no kuriem divi Eiropā skanēs pirmoreiz.


23. septembrī Anglijā dzīvojošā latviešu pianiste Diāna Ketlere un viņas domubiedri no Londonas jeb ansamblis RARO Mazajā ģildē prezentēs šogad klajā nākušo albumu ar Brāmsa un Vaska kvartetiem.


25. septembrī Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā trio — altiste Andra Dārziņa, klarnetists Mārcis Kūlis un pianists Ventis Zilberts — piedāvās jaunu programmu ar Klāras Šūmanes, Roberta Šūmaņa, britu starpkaru komponistes un altistes Rebekas Klārkas, kā arī Maijas Einfeldes mūziku.


2. oktobrī iecienītais tandēms Dita Krenberga (flauta) un Ieva Oša (klavieres) romantiskas mūzikas programmā Melngalvju namā satiksies ar austriešu čellistu Rūdolfu Leopoldu. Bet 5. oktobrī dzirdēsim ekspresīvo Vācijas amerikānieti Tičīnu Vonu, kuru uz Rīgu atvedīs Grācas operas repetitors Māris Skuja. Abu mūziķu programmā būs Verdi, Doniceti, Bārbera un Lūcijas Garūtas skaņdarbi.


Rudens kamermūzikas festivālā piedalīsies arī lielāki mūziķu sastāvi. 26. septembrī Lielajā Ģildē orķestris Sinfonietta Rīga muzicēs vācu diriģenta Ekarta Hibnera vadībā, atskaņojot Mocarta operas Dons Žuans uvertīru un Kurta Veila Koncertu vijolei un pūšaminstrumentiem.


30. septembrī Vēstures un kuģniecības muzejā Latvijas radio kora grupa Kaspara Putniņa vadībā atklās franču ģēnija Olivjē Mesiāna 100. dzimšanas dienai veltīto pasākumu sēriju ar koncertu, kurā skanēs gan paša gaviļnieka, gan viņa kādreizējo kolēģu mūzika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja