Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pa muti par atklātību

Andris Kivičs ar grupu Z-Scars izdod dubultalbumu latviešu un krievu valodā Tieši sirdī/Prjamo v serdce

glāze svaigi spiestas sulas, trenažieru zāle, seksiņš ar Elīnu un darbs studijā — tā pagājušas Latvijas popmūzikas skandālista Andra Kiviča dienas pēdējā gada laikā, topot jaunajam albumam. "Riktīgi forši!" varētu teikt, atsaucoties uz viņa dienasgrāmatu, kas pirms gada tika publicēta žurnālā Privātā Dzīve. Pēc tam mediju eksperte Anda Rožukalne par mūziķi presē izteicās: "Kad dziesmas ir vājas, noder publiska dienasgrāmata un publiskas precības." Viņš zvanījis Rožukalnei, mēģinājis izskaidroties. Tas bija tikai viens no incidentiem, kas pār Kiviča galvu gāzies, kopš kļuvis pazīstams. "Tikai tāpēc, ka vienmēr esmu atklāts un patiess," mūziķis saka, ar sporta klubā uztrenētajām, nosauļotajām rokām, ko rotā biezu, zeltainu spalviņu kārta, taisot te ciet, te vaļā krekla augšējo pogu. Viņš novēl, lai katrs cilvēks "sasniegtu savā sirdī personības virsotnes". Par to tad arī jaunais albums. "Kas tu esi tieši sirdī?" Kivičs jautā mums katram. "Vai tu dzīvo tā, kā gribi dzīvot?"

Pelna naudu, kopj māju


"Cilvēkiem jāsaprot, ka kruts, balts ādas dīvāns ir tikai ilūzija. Pēc laika tas būs tikai tavs vecais dīvāns," pie šādas atziņas mūziķis nonācis 30 gadu vecumā. Viņš esot izgājis cauri, kādām tik ilūzijām vēlaties, un sapratis, ka jāpievēršas patiesām vērtībām. Tas būtu? "Tagadne. Šis mirklis, ko jāprot izbaudīt." Kivičs ir laimīgs, ka viņam nav sakostiem zobiem katru rītu jādodas uz darbu, kas riebjas, bet nepieciešams naudas dēļ. Viņš pelna ar to, kas vislabāk patīk: koncertu spēlēšanu. Neatsaka arī privātām ballītēm. Mūziķis uzskata, ka Latvijas mazajā mūzikas tirgū būt augstprātīgam, tas ir nāvējoši. Īpaši, ņemot vērā, ka viņš ģimenē ir vienīgas pelnītājs: Kiviča jaunā sieva — modele Elīna — nestrādā. "Viņa pamēģināja vienā ofisā, bet nepatika. Tagad Elīna beigs grima skolu un, iespējams, sāks kaut ko strādāt." Pagaidām Elīna visur dodas vīram līdzi. Un tā jau divus gadus. Nav apnicis? Kivičs samulsis pasmaida. Nekavējas paust, ka viņiem viss esot kārtībā. "Ne jau par velti tā iekārtots, ka cilvēki no rīta pašķiras — katrs iet uz darbu un vakarā atkal satiekas," viņš saka. Vakaros un brīvdienās mūziķim arī netrūkstot ko darīt. Pats taisa ēst, mazgā traukus, grīdas. "Pēc tusiņa mājās no rīta es pirmais esmu augšā, tīru paklāju," viņš stāsta. Šovakar, piemēram, mūziķis steigsies sapirkt desiņas, ņems pie sevis dēlu Kristoferu, kurš dzima kopdzīvē ar stilisti Danu Dombrovsku, un dārzā sarīkos pasēdēšanu, ceps gaļu un uzspēlēs ar dēlu futbolu. "Ar Danu mums tagad ir ļoti labas attiecības. Viņai ir savs puisis, viss ir kārtībā!" Toreiz, kad mediju eksperte A.Rožukalne viņam veltījusi neglaimojošos vārdus par labas mūzikas trūkuma kompensēšanu ar izrādīšanos, Kivičs viņai piezvanījis. "Viņa teica, ka krīt uz nerviem mana nespēja koncentrēties uz vienu sievieti," sarūgtināts atstāsta Kivičs. Sāpot sirds, ka sabiedrībā par viņu slikti domā. Tomēr fakts taču ir un paliek fakts, ka viņam bijušas divas laulības, tagad trešā? "Divas," Kivičs palabo. "Ar Danu mēs nebijām precējušies." Mūziķis savas sievietes esot mīlējis un rūpējies, kā nu mācējis. Ja kaut kas izjucis, tad izjucis. "Ko tad lai saka par visiem tiem džekiem, kuri katru vakaru ir kopā ar kādu citu?" viņš sakniebj lūpas.

Ko es tādu esmu izdarījis?!


Kivičs ne reizi vien lauzījis galvu: nu kāpēc viņam "visi piesienas"? "Vai tad es esmu meitenes tirgojis uz arābu valstīm? Vai es situ bērnus, kas Latvijā diemžēl nav retums? Vai es esmu notriecis ar mašīnu sievieti ar ratiņiem? Vai esmu veicinājis inflāciju valstī? Ko es tādu esmu izdarījis?!" Pēc dienasgrāmatas publicēšanas viņš saņēmis kārtējos kniebienus. "Man piedāvāja rakstīt par naudu, un es to darīju. Vienkāršos vārdos uzrakstīju, kā man iet," viņš nodur acis un knibina ādas aproci. "Man vairāk patiktu, ja runātu par mūziku, nevis privāto dzīvi," viņš pavēsta.

No šodienas mūzikas ierakstu veikalos nopērkams jaunais Z-Scars albums gan krievu, gan latviešu valodā. "Ja stāvu pie mikrofona studijā, kāpēc nevarētu iedziedāt arī krievu valodā?" Kivičs reiz aizdomājies. Doma par albuma izdošanu krieviski radusies, pirms pāris gadiem, ierakstot dziesmu Kriči, kas ātri iekļuvusi SWH+ topa 1. vietā. "Tā mūzika ir krieviskāka, nekā latviskāka," Kivičs raksturo jauno albumu. Pašiem arī variants krievu valodā patīkot labāk. "Dabūjām riktīgi zupīgu, draivīgu ģitāru skaņu, ko tieši gribējām." Kivičs lepojas, ka jaunajam albumam pats rakstījis gan vārdus, gan mūziku. "Šajā albumā varu atbildēt par katru skaņu, katru vārdu." Viņš iesaka to cilvēkiem klausīties gan kompānijā, gan vienatnē. Arī vadot auto. Kivičs ir iedvesmas pilns turpināt muzicēt vēl trīsdesmit gadu. "Manam sencītim ir 60 gadu, bet izskatās uz 45. Viņam ir 20 gadīgas draudzenes un viss ir kārtībā! Viņš iemācījies masēt. Ir makšķernieks, fotogrāfs!" Tēvs mūziķim esot labs piemērs, kā dzīvot tālāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja