Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Paaudžu satikšanās

Šovakar grupa Linga ar koncertu svinēs jubileju

Kolēģis Kristaps sajūsmināti stāsta — reiz bērnībā, ejot pa ielu kopā ar ģimeni, ieraudzījuši grupu Linga. Pēc tam māte viņam ļāvusi saplēst džinsus! Latvijas redzamāko panku — grupas Linga, kuri šķietami nepieradināto pankmūzikas lauciņu padarīja par neatņemamu populārās mūzikas sastāvdaļu, ietekme uz astoņdesmitajos gados bērnību un tīņa gadus piedzīvojušajiem ir nenoliedzama. Šovakar Ķīpsalas hallē grupa Linga ar koncertu atzīmēs divdesmit gadu jubileju. Lai arī tajā kā viesi nepiedalīsies cita Latvijas alternatīvās mūzikas leģenda — grupa Zig Zag, no kuras saknes auga arī Lingai (grupas līderis Gvido Linga, pametot Zig Zag, izveidoja jaunu projektu), uz skatuves kāps jaunākas, arī krietni atšķirīgākas muzikālās apvienības — Laime pilnīga, Age of Stones, Z—Scars un nu jau gandrīz vai klasiķis Ivo Fomins. Kā viesi uzstāsies arī apvienība FK Popularity, kurā līdz ar citiem mūziķiem spēlē Lingas basģitārists Armands Cālītis kopā ar vecāko dēlu Gintu. Gints Cālītis uzstāsies kopā ar arī Lingu — viņa tēvs stāsta, ka jaunā mūziķa parādīšanās grupā "kaut kā tā sanākusi", kad Elmārs Rudzītis muzikālo apvienību pametis.

Armands Cālītis grupā Linga bijis kopš pašiem pirmsākumiem, taču atzīst, ka īpašu nozīmi skaitlim "divdesmit" nepiešķir — neesot pat aizdomājies. Arī īpaši nedomā, vai, ja zinātu, kā viss izvērtīsies, izvēlētos citu ceļu. "Dzīvi esmu nodzīvojis tā, kā esmu. Ja būtu savādāk, nezinu, vai justos laimīgāks," saka mūziķis. Ja Lingas pirmsākumi bijuši pietiekami trakulīgs laiks, tad tagad dzīve rit krietni mierīgāk.

Arī dzīve grupā esot salīdzinoši mierīga — visus lēmumus pieņem Gvido, kurš gan atlasījis dziesmas nupat iznākušajai Lingas hitu izlasei, gan arī nolēmis, kādi viesmākslinieki piedalīsies jubilejas koncertā. Ironiski vaicāju — tad jau jums grupā tāda maza diktatūra? "Maza???" tikpat ironiski atvaicā Armands Cālītis. Taču viņš arī atzīst: "Gvido pietiekami darbojies šovbiznesā, ar lielākiem vai mazākiem panākumiem. Ceru, ka viņš tomēr zina, ko dara."

Trīs stundu ilgais jubilejas koncerts būs sadalīts divās daļās — pirmajā uz skatuves kāps viesmūziķi, otrajā — paši gaviļnieki, atskaņojot visus lielākos hitus. Skanēs dziesmas, kas tapušas dažādos laika periodos — būs gan Signe melo un Nāc dejot, gan Vējā un Gan — ar Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu apbalvotā dziesma.

Kas pēc tam, kad būs nosvinēta jubileja? Pagaidām īpaši plānotu koncertu neesot, taču gan jau vasarā uzstāšanās būs. Kā rāda pieredze, Linga vienlīdz labi iejūtas gan šlāgermūzikas, gan smagā metāla pasākumos.

Koncerts

Grupas Linga jubilejas koncerts


Ķīpsalas hallē 24.IV plkst.20. Biļetes Biļešu servisa kasēs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja