Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pagaidām bez skandāla

Kurš pārstāvēs Latviju konkursā Jaunais vilnis? To zināsim jau rīt!

Šodien noskaidrosies to Latvijas dziedātāju vārdi, kuri pretendēs uz dalību konkursā Jaunais vilnis. Latvijas kandidātiem piektdien, 17.aprīlī, būs jāpiedalās Jaunā viļņa dalībnieku Eiropas atlases kārtā, kas notiks Rīgas klubā Godvil. Latvijā dalībai Jaunajā vilnī pieteikušies 47 izpildītāji un grupas — žūrijas priekšā pirmoreiz viņi stājās pirmdien, 13.aprīlī. Talantus vērtēja komponists Raimonds Pauls, operas dīva Inese Galante, dziedātājs Jānis Stībelis, Dzintaru koncertzāles un Jūrmalas domes pārstāvji un citi eksperti. Žūrija pieņēma lēmumu dažus mūziķus noklausīties vēlreiz — tas notiks šodien.

Krīt uz nerviem

"Vērtēt 47 izpildītājus vienā dienā nav normāli. Man jau pirmdien tā darba pietika, un ceturtdien žūrijas darbā vairs nepiedalīšos!" TVIzklaidei kategoriski norāda R.Pauls. "Savu darbu esmu izdarījis. Visos iepriekšējos gados es pats uzņēmos atbildību, izvirzot Latvijas pārstāvjus, — nu vairs netaisos nevienu atbalstīt. Es ar meklēšanu vairs nenodarbošos. Senāk es to darīju patriotisko apsvērumu dēļ… Redzu, ka daudziem Latvijā šis konkurss krīt uz nerviem. Esmu gatavs paiet malā — kā es to parasti daru — un skatīšos no malas, kas tur notiek," saka R.Pauls.

Maestro atzīst, ka izteikta līdera Latvijas atlasē šogad nav. Nav iemeslu gaidīt arī tikpat spožu skandālu, kāds vietējā atlases kārtā nograndēja pērn, kad potenciālā konkursante Linda Leen salecās ar Raimondu Paulu (mierizlīgums starp divām zvaigznēm jau panākts; 2008.gada Jaunajā vilnī Latvijas godu aizstāvēja Dons).

Šoreiz Latvijas žūrija nesteidzas pieņemt lēmumu — 13.aprīlī tiesnešiem vislabāk patika Dainis Skutelis, Candy, Aisha, Natālija Tumševica, Kristīna Zaharova, Elīna Silova, Annija Putniņa, Sintija Ģēģere un Antra Stafecka. Šodien īpaši uzmanīgi žūrija atkārtoti noklausīsies Miku Dukuru, Eddy, grupu PeR, Martu Šaliņu, Sabīni Berezinu, Agnesi Rakovsku (grupas Triānas parks līdere), duetu Anna un Katrīna. Šodien arī tiks pieņemts galīgais lēmums, kurus dalībniekus virzīt Eiropas atlases kārtai.

Dažiem ir balsis!

"Jaunā viļņa žūrijā darbojos otro gadu — šogad ir daudz laba līmeņa dziedātāju, dažiem pat ir balsis!" uzsver Inese Galante. "Man ļoti patika Aisha, kura šoreiz izvēlējās citādu stilu un dziedāšanas manieri. Ar balsi izceļas Dainis Skutelis. Kristīna Zaharova ir ļoti simpātiska meitene. Agnese Rakovska ir stilīga, īpatnēja, ļoti speciāla. Natālija Tumševica jau ir gatavs produkts — viņa piedalījusies Krievijas Zvaigžņu fabrikā. Protams, gadās arī kāds garlaicīgs pretendents, kuram trūkst sāls un piparu. Dažus gribas vēlreiz pārbaudīt, jo ir vienas dziesmas dziedātāji — vienu gabalu viņi prot atskaņot ļoti labi, bet mums ir jāsaprot, cik plašs ir šo dziedātāju horizonts, vai viņi var izpausties citā repertuārā, citā tēlā," skaidro I.Galante. Viņa piebilst, ka konkursos vienmēr nostrādā arī subjektīvais faktors un robeža starp taisnīgumu un netaisnīgumu ir trausla: "Varbūt kādam dziedātājam tā vienkārši ir neveiksmīga diena un viņš nespēj parādīt visu, uz ko ir spējīgs. Varbūt neveiksmīgi izvēlēts tērps. Varbūt cilvēks atļaujas nepareizu žestu, varbūt parādās manierīgums — tas viss atstāj iespaidu uz žūriju."

Sestdien, 18.aprīlī, klubā Godvil notiks koncerts par godu Jaunā viļņa Eiropas atlases posmam — īpašie viesi būs 2005.gada konkursa uzvarētājs Intars Busulis un Jaunā viļņa 2005 trešās vietas ieguvēja Poļina Gagarina. Uz skatuves kāps arī jaunie talanti, kuri būs izcīnījuši ceļazīmi uz šā gada konkursu, kas Jūrmalā norisināsies no 28.jūlija līdz 2.augustam. Jaunā viļņa mūzas amatu joprojām saglabās Alla Pugačova. Festivālā gaidāmi krievu baritons Dmitrijs Hvorostovskis un grupa Simply Red.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja