Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - "Positivus Festivālā '09" kā galvenie mākslinieki uzstāsies "Prāta vētra" un Moby

Jau trešo vasaru pēc kārtas Salacgrīva uz pāris dienām pārvērtīsies par popmūzikas citadeli - tur 17. un 18.jūlijā norisināsies "Positivus Festivāls '09".

Šodien preses konferencē festivāla rīkotāju koncertaģentūras "Positivus Music" direktors Ģirts Majors paziņoja, kuri mākslinieki piedalīsies festivālā šovasar. Kā galvenie mākslinieki šogad festivālā uzstāsies "Prāta vētra" ar šogad vienīgo koncertu Latvijā un Mobijs (Moby). "Prāta vētras" menedžmenta vadītāja Aija Auškāpa atklāja, ka, visticamāk, festivālā skanēs grupas hīti, un pašlaik aktīvi tiek domāts par skatuves risinājumu. Mobijs Latvijā uzstāsies jau otro reizi (pirmā reize bija 2005.gadā Ķīpsalas hallē), un tas notiks neilgi pēc viņa jaunā albuma izdošanas.

Savukārt kā atbalsta mūziķi uz galvenās skatuves kāps Pīts Dohertijs ar soloprogrammu (tiesa gan, viņa pavadošajā grupā spēlē vairāki "The Babyshambles" mūziķi), atraktīvais  britu duets "The Ting Tings",kā arī jaunā, daudzsološā māskliniece Ebonija Bounsa (Ebony Bones). Ģ.Majors arī uzsvēra, ka visu festivāla dalībnieku vārdi vēl nav atklāti. Ģ.Majors pavēstīja, ka šogad festivālā uzstāsies arī kāda "liela mēroga, plaši atpazīstama dziedātāja" un vēl vairākas grupas, viena no tām - no Austrālijas. Tikšot pieaicināti "labākie no pašmāju mūziķiem".

Tāpat kā iepriekšējos gados, darbība norisināsies uz divām skatuvēm - Tele 2 skatuve tiks atvēlēta galvenajiem māksliniekiem un "atbalsta" mūzķiem, savukārt uz Cēsu alus skatuves uzstāsies vairāki ārzemju mākslinieki.

Pirmo reizi "Positivus Festivālā'09" darbosies "Red Bull Music Academy" telts jeb "Red Bull Mūzikas akadēmijas klīnika", pavēstīja Ģ.Majors. Šajā teltī skanēs elektroniskā deju mūzika, kā arī mūzikas tapšanā tiks iesaistīti klātesošie. Ģ. Majors arī norādīja, ka šī ir pirmā reize, kad "Red Bull Music Academy" darbosies kādā no Baltijas valstīm.

Kā jaunums - bāra "I Love You" terase, kur sadarbībā ar "Rudolph Records" uzstāsies vairāki Latvijā pazīstami mūziķi.  Tāpat kā iepriekš darbosies Radio SWH fanu telts, kā arī Kino telts, tiks īpaši attīstīta pludmales zona.

Arī telšu pilsētiņā būs vairāki jauninājumi - tās ietilpība tiks palielināta divas reizes, nodrošinot telts vietas apmēram 6000 festivāla apmeklētāju.

Ģ.Majors arī paziņoja, ka gaidāmi vēl jaunumi, un īpaši aicināja iesaistīties nevalstiskās organizācijas dažādu atrakciju rīkošanā.

Tiek plānots, ka šogad festivāls varētu būt izpārdots, un to varētu apmeklēt ap 20 tūkstoši cilvēku.

Šogad festivāls mainījis arī vizuālo noformējumu, un pie tā strādājuši tie paši beļģu mākslinieki, kuri veidojuši festivāla "Pukkelpop" logo. Īipaša uzmanība pievērsta arī aktivitātēm internetā, un mājaslapā www.positivusfestival.com  var sekot visiem jaunumiem.

Biļešu cenas:

Ls 29 - divu dienu biļete pēc pirmo galveno mākslinieku paziņošanas;

Ls 33 - divu dienu biļete tuvojoties festivālam.

Ls 28,50 - divu dienu biļete ar vietu telšu pilsētiņā.

Ls 32.50 - divu dienu biļete pēc pirmo galveno mākslinieku paziņošanas ar vietu telšu pilsētiņā.

Ls 36.50 - divu dienu biļete tuvojoties festivālam ar vietu telšu pilsētiņā.

Pieejamas arī grupas biļetes. Pērkot piecas festivāla biļetes, sesto var saņemt bez maksas.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja