Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pārrauto vadu nospiedumi vinilā

Mona De Bo neizdos CD, plati prezentēs 18.aprīlī Andrejsalā


Pasaulē atkal kļūstot aktuālām vinila platēm, arī Latvijā progresīvākās grupas saviem jaunākajiem izdevumiem izvēlas vinilu, ko britu muzikālā prese dēvē par fizisko formātu, jo atskaņotāja adatiņa nolasa informāciju, patiešām fiziski pieskaroties platei un to pat mazliet skrāpējot. Albumi vinilā ir izdoti Skyforger, Inokentijam Mārplam, Tesai, tikai mazajā platītē debijas EP izdeva Goran Gora, un nu šai labo darbu kaudzītei pievienojas vēl viena — savu pirmo albumu lielajā vinila platē izdod duets Mona De Bo (att.), kurā spēlē Edgars Rubenis (ģitāra, balss) un Edgars Eihmanis (bungas). Kompaktdiska formātā albums netiks izdots un digitāli būs pieejams tikai internetā visiem tiem, kas iegādāsies plati.

Ciemos pie Helmsa


Albums ierakstīts nepilnās desmit dienās Pētera Helmsa lauku mājās Zviedrijā. "Tā ir īpaša vieta ar koka apdari, kas skaņu padara mīkstāku, un fantastisku pamestības un nošķirtības sajūtu meža vidū, kur, vairākas reizes plosoties vētrai, tika pārrauti elektrības vadi un pāris dienu nācās vienkārši sēdēt pie svecēm. Helmsa devums bija ļoti vērtīgs: vairākiem gabaliem tika radīti pilnīgi jauni aranžējumi un noskaņas. Lielākā daļa albuma tika ierakstīta dzīvajā un bez pārrakstīšanas. Vokāls, bungas, ģitāra. Tādu arī gribējām panākt kopējo noskaņu — dzīvu un vienotu, saglabājot mirklīgas spontanitātes klātbūtni.

Būtiska loma bija saviesīgajai gaisotnei ar runām, dziesmām, platēm, ēdieniem un dzērieniem," par albuma tapšanu stāsta Edgars Eihmanis.

BBC vīra atzinība


Grupa nesen atgriezusies pēc ilga muzikāla ceļojuma ASV, kur piedalījās mūzikas un mediju konferencē South By Southwest Ostinā Teksasā, kas ir pasaulē lielākais šāds mūzikas industrijas notikums. Mona De Bo uzstājās 13.marta vakarā B.D Rileys bārā, un grupas koncertu vēroja arī BBC 6 Music pārstāvis Toms Robinsons, kura konferences divdesmit sešu favorītu vidū tika ierindota arī Mona De Bo."Viņiem ir tāds pats ģitāras un bungu dueta sastāvs kā The White Stripes, taču tā arī ir vienīgā līdzība. Faktiski pusi laika šī mūzika ir pavisam traks un satriecošs troksnis, kas līdzinās tam, ko Džons Pīls būtu spēlējis, lai nokaitinātu smagā metāla fanus Redingas festivālā. Lai nu kā, šī mūzika tomēr ir neapšaubāma uzdrīkstēšanās un savās labākajās izpausmēs tā spēj aizraut. Liekot lietā dažādus efektus, Edgara Rubeņa ģitāra vien izklausās kā vesela rokgrupa," Mona De Bo uzstāšanos komentēja Robinsons.

Skan uz visām pusēm


Atrodoties Amerikā, Mona de Bo paspēja nospēlēt arī koncertu Ņujorkā, kas tika sarunāts Manhetenā, klubā Pianos, kur publika mūziķus uzņēmusi ļoti labi. Nupat grupa atgriezusies no koncertiem Somijā un maijā gatavojas uzstāties Krievijā.

Latvijas klausītājiem būs īpaša iespēja grupu atkal dzirdēt debijas plates prezentācijā 18.aprīlī Andrejsalas DirtyDeal Cafe. Kopā ar Mona De Bo koncertā uzstāsies arī grupas draugi un domubiedri — grupa Dun Dun un Radio SWH dīdžejs Toms Grēviņš. Īpašas videoprojekcijas albuma prezentācijas koncertam būs sagatavojis Reinis Pētersons, kurš veidojis arī albuma dizainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja