Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pārsteigumu pilna, jaudīga tikšanās Rīgā. Linda Leen, LNSO un Latvijas Radio bigbends Hanzas peronā

Vērienīgā klasiskā un laikmetīgā simfodžeza programmā uz Hanzas perona skatuves ceturtdien, 16. janvārī, plkst. 19 tiksies dziedātāja Linda Leen, saksofonists Gints Pabērzs, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un Latvijas Radio bigbends.

Pēc šīs programmas pirmizrādes pērnvasar diriģenta un klarnetista Gunta Kuzmas vadībā festivālā LNSO vasarnīca Latgales vēstniecībā Gors aplausi nerimās ilgi, un nu būsim sagaidījuši koncertu arī Rīgā. Aizvadītā gada rudenī atklātais Hanzas perons šim notikumam nav izraudzīts nejauši, jo LNSO lūkojas pēc skatuvēm, kur varētu koncertēt periodā, kamēr Lielo ģildi remontēs.

Koncertā 16. janvārī skanēs Leonarda Bernsteina, Dona Elisa, Džordža Gēršvina, Djūka Elingtona šedevri, Lindas Leen skaņdarbi, Bjorkas un Maikla Bublē dziedāti hiti, kā arī Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskā vadītāja Kārļa Vanaga opuss, kas tapis speciāli šai programmai.

"Mūsu pirmā sadarbība ar LNSO bija 2008. gadā, kad angļu producenta Endija Raita vadībā kopīgi ierakstījām manu otro autordziesmu studijas albumu Chameleon un ar šo programmu sniedzām koncertus Dzintaru koncertzālē un Latvijas Nacionālajā operā," stāsta Linda Leen. Nākamajā gadā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri viņa ierakstījusi un koncertos izpildījusi albumu Ziemasskaņas ar četrām viņas un citu komponistu dziesmām, kuru aranžējumi veidoti kopā ar Lolitu Ritmani. "Akadēmiskā mūzika un īpaši opera ir vienmēr bijusi mana lielā mīlestība – iestājos J. Mediņa mūzikas koledžā ar sapni kļūt par operdziedātāju, tomēr otrajā kursā iznāca mans pirmais soloalbums, un, lai gan studijas pabeidzu, izvēlējos ceļu, kurā varēšu izpildīt pati savu mūziku," atklāj Linda Leen. LNSO uzrunāja viņu šai simfodžeza programmai, jo diriģentu pārliecināja dziedātājas izpildītie šī žanra skaņdarbi viņas Arēnas koncertā 2010. gadā no Ninas Simones, Frenka Sinatras, Maikla Bublē un mūziklu repertuāra.

Diriģents Guntis Kuzma atklāj, ka LNSO un Latvijas Radio bigbenda sadarbība bijusi sen lolota ideja. Gribējies to parādīt arī publikai Rīgā. Klausītājus gaida pārsteigumi. Linda Leen kopā ar apvienoto orķestri dziedās gan savas kompozīcijas Uzar mani kā zemi un Chameleon, gan hitus, ko savulaik atskaņoja The Doors, Nina Simone, Maikls Bublē un Bjorka. Neprognozējamu skanējumu sola saksofonists Gints Pabērzs, kurš improvizē katrā skaņdarbā. Viņš spēlēs solo arī Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskā vadītāja Kārļa Vanaga kompozīcijā Klātbūtne. Motīvs. Guntis Kuzma nomainīs diriģenta kociņu pret klarneti, atskaņojot Leonarda Bernsteina džeza opusu Prelude, Fugue and Riffs.

Top komentāri

Linda Lien
L
Hannas personā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja