Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Pēc vairāku gadu pārtraukuma labākajiem mūzikas albumiem tiks pasniegta Austras balva

Pēc vairāku gadu pārtraukuma šoruden atgriezīsies mūzikas apbalvojums Austras balva, izceļot labāko Latvijā izdoto albumu periodā no 2023. gada 1. jūlija līdz šī gada 30. jūnijam

Balvai šogad būs nominēti desmit albumi, kuri tiks nosaukti 14. augustā, savukārt uzvarētājs tiks paziņots nominantu koncertā un noslēguma pasākumā 14. septembrī kultūrvietā Hanzas perons. To klātienē varēs apmeklēt ikviens interesents, iegādājoties biļeti, kuras ir pieejamas pārdošanā Biļešu paradīzes tīklā.

“Pēc pandēmijas perioda nenoteiktības, kas ietekmēja arī mūsu iespējas pasniegt balvu ierastajā veidolā, ar tās organizēšanu saistītie jautājumi bija nedaudz pazuduši no mūsu ikdienas, un kādu laiku domājām, ka pie tā vairs neatgriezīsimies. Tomēr ik pa laikam gan mūziķi, gan iepriekšējo gadu žūrijas locekļi mums apjautājās par to, kas notiek ar šo iniciatīvu, un mudināja to turpināt, kas lika mums saprast, ka pie tās ir vērts atgriezties. Galu galā, lieliskas mūzikas, mūsuprāt, ar katru gadu Latvijā paliek arvien vairāk. Tāpēc pēdējo gadu esam strādājuši pie tās atjaunošanas, un ceram, ka spēsim atgriezties ar dubultu sparu. Tāpat prieks, ka palīdzīgu roku tam bija gatavi sniegt gan mūsu ilggadējie atbalstītāji, gan jauni partneri kā Hanzas perons, kas ir ļoti svarīgi, lai padarītu Austras balvu par vēl nozīmīgāku notikumu Latvijas mūzikā”, tā balvas atjaunošanu komentē tās organizatori.

Austras balva tika izveidota kā iniciatīva katru gadu apbalvot vienu albumu, ko mūzikas kritiķu un mūzikas industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko Latvijā. Tā pirmoreiz tika pasniegta 2015. gadā, kad tika apbalvots Alises Jostes albums Hardships Are Ships. Tāpat balvu ieguvusi grupa Rīgas modes ar albumu Fantastiski, Satellites LV ieraksts Varavīksnes galā, grupas “Polifauna” debijas albums “You Look Like A Lost Soul, kā arī Tribes of the City ieraksts Rust And Gold. Savukārt 2021. gadā līdz šim pēdējo Austras balvu ieguva ansis ar albumu Liela māksla.

 

Austras balvas iniciatori ir mūzikas portāla Intro.lv žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns, to organizē biedrība Austras balva. Balvas noslēguma ceremonija un nominantu koncerts tiek veidota sadarbībā ar kultūrvietu Hanzas perons un "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv. Austras balvas oficiālais mediju partneris ir portāls Delfi. Balvas norisi atbalsta Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA). Balvas noslēguma pasākuma norisi finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Biļetes: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/142235

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja